2019 was zonder twijfel een van de drukste jaren uit de meer dan dertig jaar lange geschiedenis van Master Meubel. Nu we met het nieuwe jaar ook een nieuwe start maken, blikken we terug en vooruit.

FEBRUARI

We vatten 2019 aan met ambitieuze plannen. Op enkele maanden tijd werden het magazijn en de ateliers achter onze showroom afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Voordien waren de meubelmakerij, de spuiterij, de stoffeerderij en het atelier voor raamdecoratie ondergebracht in Meubelambacht aan de Everdongenlaan in Turnhout.

“Door al onze activiteiten op één locatie te concentreren, verbeterden we onze dienstverlening voor de klanten verder”, aldus Goele Vermeeren, zaakvoerder van Master Meubel en Meubelambacht. Het ontwerp van het Turnhoutse bureau Architects in Motion (AIM) ligt volledig in lijn met de oorspronkelijke architectuur van ons gebouw, een prachtig voorbeeld van Kempens modernisme.

JULI

Aan het begin van de zomer stelden we onze unieke leasingformules voor bedrijven voor. Daarmee kunnen zelfstandigen voor een overzichtelijk budget een modern interieur aanschaffen. Ons team van 15 interieurarchitecten staat klaar om samen met jou je kantoor, je horecazaak en zelfs openbare ruimtes in te richten.

Het aanbod voor bedrijven en overheden bundelden we overzichtelijk op een nieuwe website. We plaatsten er ook enkele realisaties waar we trots op zijn: de Chef’s Club van spektakelmusical 40-45, de backstage van cultuurhuis de Warande, de vergaderruimtes van een Antwerps advocatenkantoor.

OKTOBER

Een jaar na de opening maakten we de overname van de Vitra Partner Store in Antwerpen bekend. Op de 700m² grote voormalige showroom van Walter Van Beirendonck tonen we alle mogelijkheden uit de collectie van de wereldberoemde Zwitserse meubelproducent. Master Meubel is al lang een van de belangrijkste Vitra Dealers in België. We gaan zorgen voor nog meer beleving in de VPSA. Zo organiseerden we in december al een kunstexpo en namen we deel aan de shoppingzondagen.

NOVEMBER

In het najaar openden we officieel onze nieuwe ateliers en magazijnen. Dankzij de nieuwbouw werd onze slaapstudio gevoelig uitgebreid met zowel showroommodellen als expertise uit Meubelambacht. Hier kun je onder meer boxsprings, slaapsystemen, lattenbodems, matrassen en zelfs opklapbare bedden testen. Het opendeurweekend van 16 en 17 november werd druk bijgewoond. We sloten het jaar helaas af met het afscheid van Lou Jansen, een van de twee architecten van onze iconische toonzaal.

Maar ook tijdens de rest van het jaar zaten we natuurlijk niet stil. Zo introduceerden we een nieuwe huisstijl, kwamen er nieuw merken in onze Master Shop en bleven we uiteraard jouw interieurdromen waar maken. In 2020 blijft Master Meubel elke dag zoeken naar de beste oplossing om onze klanten zo goed mogelijk verder te helpen, zowel in Turnhout als Antwerpen.

Vind hier meer inspiratie


Eenvoudig online shoppen bij Master in 7 stappen
Shoppen bij Master doe je niet alleen in onze fantastische showroom maar ook gewoon vanuit je luie zetel. Volg dit handige stappenplan, met enkele tips en tricks, om met een paar muisklikken jouw


Realisatie: 3 ruimtes inrichten vanaf nul
Een wit blad kan zowel afschrikwekkend als aanlokkelijk zijn. Deze klanten deden een volledige opfrissing en/of verbouwing van hun leefruimte, keuken en eetplaats. Zo kon bij de interieurinrichting


Meesterlijk design: hedendaags en toch tijdloos
Master Meubel is fan van de meesters van hedendaags design. Daaronder rekenen we niet alleen grote namen uit het verleden maar ook de talenten van vandaag. Deze inrichting laat zien hoe makkelijk die