tentoonstellingen voorjaar

Geen grootmeesters van het hedendaags design zonder lichtende voorbeelden. In het Design Museum Gent en het ADAM Brussels Design Museum zijn dit voorjaar inspirerende tentoonstellingen te zien over Sovjet-design, de Belgische Designer van het Jaar en een design jeugdzonde.

Unfold - L’Artisan Electronique (Gent, nog tot 4 maart 2018)

De Antwerpse designstudio Unfold, in 2002 opgericht door studiegenoten Claire Warnier en Dries Verbruggen, werd vorig jaar bekroond tot Designer van het Jaar 2017. Drie jaar eerder wonnen ze al de Henry Van de Velde Award voor Jong Talent. Het duo oogstte internationaal lof met l’Artisan Electronique, een 3D-keramiekprinter met virtuele draaischijf. Met dat project stellen ze vragen over de klassieke rollen van ontwerper, producent en consument en over ambachtelijke kennis, technologische productie en digitale evoluties. Hoe willen we de toekomst verder vormgeven?

L’Artisan Electronique is nog tot en met zondag 4 maart de blikvanger op de tentoonstelling van Unfold in het Design Museum Gent. Alle info vind je hier.

 

Peter Ghyczy, 50 years of functionalism (Brussel, nog tot 11 maart 2018)

Peter Ghyczy werd geboren in Hongarije, heeft de Duitse nationaliteit en woont in Nederland. In augustus 1968 gebruikte hij een nieuw plastic, polyurethaan, voor het ontwerp van zijn garden egg. Vandaag beschouwt hij de tuinfauteuil als een jeugdzonde. Dat hield de garden egg, een van de eerste die weerbestendig was, niet tegen om een iconisch sixties ontwerp te worden. Het ADAM Brussels Design Museum werpt een blik op het creatieve proces, het werk en het oeuvre van Peter Ghyczy.

Peter Ghyzcy, 50 years of functionalism loopt van woensdag 7 februari tot en met zondag 11 maart 2018 in het ADAM Brussel Design Museum. Alle info vind je hier.

 

Soviet design, red wealth (Brussel, nog tot 21 mei 2018)

ADAM en het Moscow Design Museum slaan de handen in elkaar voor de eerste retrospectieve gewijd aan de designproductie van de Sovjet-Unie in de afgelopen eeuw. Ontdek iconische stukken uit de periode van de jaren vijftig tot de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. De expo belicht verschillende aspecten van de Sovjet-cultuur, waaronder de kindertijd en vrijetijdsbesteding, visuele communicatie en verpakkingsontwerpen, en meubels en huishoudelijke producten.

Soviet design, red wealth is nog tot en met maandag 21 mei te bezichtigen in het ADAM Brussels Design Museum. Alle info vind je hier.

Volg onze Facebookpagina voor meer nieuws over tentoonstellingen en design.