In opdracht van Baloise Insurance renoveerde het Antwerpse abv+ architecten het Brusselse kantoorgebouw Phoenix. Voor het meubilair klopten ze aan bij Master Meubel. Zaakvoerders Goele Vermeeren en Mathias Lammens getuigden over de fijne samenwerking in STERCK Magazine.

Het Phoenix is een kantoorgebouw vlak bij het Brusselse Noordstation. De complete renovatie betekende een herinrichting van liefst 17.000 m². “Gelukkig konden we voor de inrichting rekenen op een betrouwbare partner”, zegt zaakvoerder Mathias Lammens van abv+ architecten. “Master Meubel heeft gezorgd voor een prachtig, stijlvol en elegant interieur.”

Mathias leerde Master Meubel kennen tijdens een evenement van STERCK Magazine. “Toen ik aan het aanbestedingsdossier begon, was het vanzelfsprekend om hen te betrekken. Het aanbod aan designmeubilair is zo divers dat hun jarenlange expertise meer dan welkom was.

Creatieve vrijheid

Een van de vereisten van opdrachtgever Baloise Insurance was dat het Phoenix zich na de stijlvolle make-over kan onderscheiden van andere kantoren. “De visie van Master Meubel, een kleurrijke maar modieuze mix, sloot daar perfect op aan”, vindt Mathias. “Er werd gewerkt met open bestek dus onze partners konden hun creativiteit de vrije loop laten.”

“Die creatieve vrijheid zorgde voor een fijne samenwerking”, vult Goele Vermeeren, zaakvoerder van Master Meubel, aan. “Ondertussen zijn we goed vertrouwd met het inrichten van kantooromgevingen. We werken steeds vaker mee aan grote B2B-projecten voor architecten en projectontwikkelaars.”

Het meubilair werd drie maanden na de bestelling opgeleverd. “We hadden strakke deadlines en werden geconfronteerd met de gevolgen van de coronapandemie”, zegt Mathias. “Maar Master Meubel heeft zich probleemloos geschikt naar ons schema. We zijn zo tevreden over de samenwerking dat we ondertussen werken aan een volgend project. In een high-end kantoorgebouw verzorgt Master Meubel het losse en vaste meubilair. Dat ze alles in huis hebben om ook vast meubilair te voorzien, is nog een extra troef voor ons.”

Bekijk hier alle foto's

Laat je verder inspireren


Realisatie: de Churchill Club van moodboards tot interieur
Master Meubel maakt het droominterieur van haar klanten waar. Of die klant nu een particulier, een architect of een succesvolle entertainmentgroep is. Master interieurarchitecten Hans en Isabelle


Ontdek ons nieuw aanbod voor bedrijven
Master Meubel zet haar jarenlange ervaring op de particuliere markt voortaan ook in voor bedrijven en ondernemers. Van kantoren over horeca tot openbare ruimtes, wij gaan samen met je op zoek naar


Realisatie: De Warande Turnhout
Van augustus 2016 tot augustus 2018 werd de schouwburg van de Warande grondig gerenoveerd. Zowel de zaal, het podium als de backstage beantwoorden nu aan wetgeving en vereisten in verband met comfort


Interieurontwerper Filip Deslee: “Samenwerken met Master Meubel is een evidentie”
Deze woning onderging een ware transformatie, van cottagestijl naar strak minimalisme. Daarvoor stemde interieurarchitect Filip Deslee alle materialen en kleuren op elkaar af. Tijdens het proces kon