De Bertoia side chair is werkelijk een icoon wanneer het gaat om mid-century modern design. Ontwerper Harry Bertoia stond namelijk gekend om z’n creatieve gave. De dag van vandaag zet Knoll zijn erfenis van innovatie, inspiratie en schoonheid verder met de Bertoia collectie – waaronder ook de iconische Bertoia side chair.

Geschiedenis van de Bertoia Seating Collection

De side chair maakt deel uit van Bertoia’s iconische Seating Collection uit 1952. Alles begon toen Bertoia door Florence en haar man Hans Knoll uitgenodigd werd om voor hen te werken.

Bertoia was vrij om te doen wat hij wilde, wat resulteerde in een collectie “luchtige” stoelen die volledig gemaakt zijn uit stalen draden. In zijn kunst experimenteerde Bertoia immers ook met metaal en open vormen, en de Seating Collection vormde hier een mooie verlenging van.

Een Bertoia side chair voor elk interieur

Aan de hand van een industrieel materiaal creëerde Harry Bertoia een gracieuze stoel die perfect aansluit bij elk interieur, in eender welke ruimte.
De Bertoia side chair is verkrijgbaar in een wit, zwart of chromen frame. De kussentjes bestaan op hun beurt in tal van verschillende kleuren en stoffen.
Daarnaast kan je ook kiezen voor een extra kussen tegen de rugsteun, kan je de stoel helemaal zonder kussens kopen of kan je zelfs een outdoor versie bestellen.

Hoe herken je een echte Bertoia side chair?

Net zoals bij vele andere design stukken bestaan er ook van de Bertoia side chair verschillende reproducties. Wil je weten of je de eigenaar bent van een authentieke stoel, dan kan je hem herkennen aan het Knoll logo dat gegraveerd staat in het onderstel.

Toch niet helemaal zeker? Dan kan je altijd contact opnemen met Master Meubel!