Bij Master Meubel geniet u steeds van advies op maat. Ons Master team blijft op de hoogte van de laatste trends dankzij bezoeken aan beurzen, designbedrijven en ateliers. In Kopenhagen werden we ontvangen door Thomas Bentzen, de nieuwe grote naam bij Muuto.

Muuto is een jong, Scandinavisch designbedrijf. Het werkt samen met de belangrijkste hedendaagse ontwerpers en presenteert zo originele producten die nieuwe perspectieven bieden. Het kantoor en de showroom van Muuto bevinden zich in het centrum van Kopenhagen, met onder meer een prachtig dakterras met een uniek zicht op de skyline van de Deense hoofdstad.

Momenteel werkt Muuto onder meer samen met Thomas Bentzen, een designer die geboren en getogen is in Kopenhagen. Hij richtte zijn eigen studio op in 2010. Zijn laatste ontwerp voor Muuto is de Loft stoel, waarvoor hij zich liet inspireren door industrieel design.

In zijn kleine studio in hartje Kopenhagen legde Bentzen ons onder meer zijn werkproces uit. Bij het maken van een nieuw ontwerp tekent hij eerst veel schetsen. Daarna bouwt hij maquettes en uiteindelijk ook prototypes. De Deen tekent niet alleen de contouren van zijn meubels, hij kiest ook de materialen en de kleuren.

“Ik creëer graag objecten die functioneel en eenvoudig zijn, die tegelijk een antwoord bieden op een menselijke behoefte wanneer ze gebruikt worden en mooi zijn als ze niet gebruikt worden”, vertelt Thomas Bentzen over zijn ontwerpfilosofie. “Voor mij betekent duurzaamheid kwaliteit, vorm en functionaliteit en enorm veel energie spenderen aan het omzetten van de noodzaak in een deugd.”

Nieuwsgierig naar de meubels die Thomas Bentzen voor Muuto ontwierp? Of op zoek naar advies voor uw interieurproject? Dan moet u beslist onze showroom bezoeken!

Thomas Bentzen

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.