De Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec hebben een outdoor collectie ontworpen voor het Deense merk Hay. Palissade omvat hoge en lage tafels, zit- en ligstoelen en zetels.

Voor het grote publiek spreken hun namen misschien nog niet zo aan als die van Charles en Ray Eames, Piero Lissoni of Patricia Urquiola. Maar de afgelopen jaren gaven Ronan en Erwan Bouroullec de designwereld nieuwe inzichten in materialen en het gebruik van hun producten. De Franse broers ontwerpen sinds 1999 via hun eigen Bouroullec Design Studio. Ze werkten al samen met onder meer Flos, Ligne Roset en - vooral - Vitra.

De Bouroullecs tekenden eerder onder meer woon-en kantoormeubilair, vazen, porseleinen servies, sieraden en diverse woonaccessoires. Hun nieuwe Palissade outdoor collectie voor Hay omschrijven de broers zelf als “sterk en toch niet lomp, elegant maar toch niet fragiel”. De 13 verschillende meubels zijn zo ontworpen dat ze in verschillende omgevingen tot hun recht komen, van restaurants over tuinen tot balkonnen. Dankzij de gebogen latten kunnen lucht en water probleemloos door de anatomisch ontworpen meubelen stromen.

Nieuwe galerij

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.