Alessi

Opgericht in 1921 als een “Werkplaats voor de verwerking van messing en nikkel zilvermetaal, met gieterij”, onderscheidt Alessi zich altijd door de hoge kwaliteit van zijn producten. In bijna een eeuw geschiedenis, is het bedrijf geleidelijk geëvolueerd tot één van de leidende “fabrieken van Italiaans design”, in staat om zijn expertise en uitmuntendheid in design management toe te passen op veel verschillende productsoorten. Alessi staat open voor verandering en internationale ontwikkeling en heeft tegelijkertijd een sterke band met de tradities en culturele achtergrond van haar gebied en blijft synoniem aan handgemaakte objecten die met behulp van machines zijn geproduceerd.

Het is nu de missie van Alessi om haar zoektocht naar de meest geavanceerde culturele, esthetische, ontwerp- en functionele kwaliteit te vertalen naar massaproductie. Designproducten zijn het resultaat van de voortdurende combinatie van kunst en industrie, van de “Onmetelijkheid van Creatief Potentieel” en de behoeften van de markt. Het bedrijf zet zich in voor een ontwerp aanpak waarbij de meest geavanceerde uitdrukking van internationale creativiteit altijd wordt afgewogen tegenover de wensen van het grote publiek. Alessi wordt beschreven als een “Droomfabriek”, die haar producten gebruikt om de dromen van mensen waar te maken, door hen de kunst en poëzie te bieden die ze zoeken.

Dit alles is het resultaat van Alessi’s samenwerking met meer dan 500 designers van over de hele wereld. Alessandro Mendini, Achille Castiglioni, Fratelli Campana, Philippe Starck, Stevano Giovannomi en Alejandro Ruiz, … zijn slechts enkele voorbeelden van designers die in het verleden al met Alessi hebben samengewerkt.

To learn the basics of mechanics, you just had to start from there - Ettore Alessi


Realisatie: woonkamer en salon met open haard
In deze aaneengesloten ruimte creëerden we harmonie met Belgische, Nederlandse en Italiaanse designklassiekers. Het opvallendste element is ongetwijfeld de indrukwekkende, op maat gemaakte wandkast


Realisatie: thuis op vakantie
Je interieur aanpakken kan in één keer maar ook in een aantal kleine stappen, gespreid over de tijd. In deze realisatie, waar we een warm thuis en tuin creërden voor een gezin met