Alias

Made in Italy-design van topkwaliteit

Alias is een Italiaanse design firma dat gevestigd is in Grumello del Monte (vlakbij Bergamo). Sinds 1979 produceert dit bedrijf design meubels en interieurproducten die, door hun in het oog springende eigenschappen, een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de Italiaanse meubelcultuur.

Internationale bekendheid

Alias staat voor fris design, betaalbare kwaliteit en beroemde ontwerpers (waaronder Alberto Meda, Jasper Morrison en Paolo Rizzatto). De Spaghetti Chair maakte Alias wereldberoemd. Het was de eerste van de Alias design stoelen die werd opgenomen in de collectie van het MoMA museum in New York. Het internationale succes van het merk steunt vooral op creatief onderzoek, kwaliteitsvolle materialen, solide productiecapaciteit en een grote expertise.

Charismatische design meubels

De design meubelen van Alias worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Ook buiten de muren van de huiselijke intimiteit, bevestigen de Alias-collecties voortdurend hoe gemakkelijk en hoe natuurlijk ze passen in de inrichting van ruimten: openbaar of privé, groot of klein, binnen of buiten. Op elke plaats bewijzen ze, met stijl en discretie, hun grenzeloze functionaliteit en hun typische karakter. De luchtigheid van de vorm vertegenwoordigt het stille charisma van de Alias design meubelen die een buitengewoon eenvoudig maar streng ontwerp hebben.

Duurzaamheid hoog op de agenda

Het milieu is een constante zorg voor Alias. Er wordt dan ook voortdurend gezocht naar oplossingen voor milieuvriendelijke verpakkingen. Ter bescherming van het milieu neemt het bedrijf ook de ‘nul-kilometerproductie’ in acht: alle producten van Alias worden gemaakt in Italië, door leveranciers die zich binnen een straal van 50 km van de zetel van Grumello del Monte bevinden.

Eigentijds leven en wonen

Alle projecten van Alias voldoen met hun sterke expressieve essentie aan de diverse behoeften op het gebied van woningen, projecten en outdoor. De design meubelen van Alias evolueren voortdurend en beschikken over het vermogen om tegemoet te komen aan de reële eisen die leven, werken en eigentijds wonen stellen.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

Something else