Artifort

Tango tussen kunst en duurzaamheid

De naam Artifort is een samentrekking van Ars (kunst of vormgeving) en Fortis (duurzaamheid). Het merk staat voor toonaangevend tijdloos design. De exclusieve design meubels kan je bewonderen in het Museum of Modern Art (New York) en het Cente Pompidou (Parijs). De meubels zijn geschikt voor thuis, op kantoor, in een directiekamer of in de ontvangstruimte. Hecht je veel waarde aan zowel design als functionaliteit? Dan is Artifort iets voor jou.

Van klassieke fauteuils tot design meubels

Onder leiding van Henricus Wagemans werd Artifort aan het eind van de jaren twintig gelanceerd. Het bedrijf begon als bescheiden stoffeerderij en groeide uit tot een meubelfabriek die langzaam maar zeker landelijke bekendheid verkreeg. Vóór de Tweede Wereldoorlog bracht Artifort vooral ‘klassieke’ fauteuils en banken op de markt. Ondertussen heeft deze Nederlandse meubelfabrikant internationale bekendheid vergaard met zijn uitgebreide collectie: fauteuils, design stoelen en tafels, maar ook banken en kasten.

Stoffen in overvloed

Voor de Artifort-modellen kunnen allerlei stoffen in verschillende kleuren gebruikt worden. Ook leer behoort tot de mogelijkheden. De keuze wordt met name bepaald door de rekbaarheid van de stof. Er is een uitgebreide stoffencollectie voorhanden, maar niet alle stoffen passen op ieder model. Daar moet je dus vooraf rekening mee houden.

Afwerking met laminaat, fineer of lak

Ook op het gebied van afwerking zijn er heel wat mogelijkheden. De toplaag is bepalend voor de uitstraling van een design meubel. Afhankelijk van het model kan je kiezen uit laminaat, fineer of lak. Laminaat is een harde kunststof toplaag en uitstekend geschikt voor gebruikt in openbare ruimtes. Fineer is dan weer een natuurproduct en geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Gelakte meubels geven je interieur een strak karakter. Lak is duurzaam maar niet krasvast.

Herstofferen van design meubels

Tijdloosheid is een van de kenmerken van de design meubels van Artifort. De producten zijn degelijk en gaan lang mee. Om ze voortdurend in je interieur tot zijn recht te laten komen, kan je ze laten herstofferen. Het is zoals een muur een nieuw likje verf geven; hij ziet er na het schilderen zo goed als nieuw uit.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

ART & COMFORT ...is what this world-famous brand stands for.