Carl Hansen & Son

Duizelingwekkende Deense design meubels

Het bedrijf Carl Hansen & Son werd opgericht in 1908. Het is één van de oudste meubelproducenten van Denemarken en de grootste producent van design meubels ontworpen door de befaamde Deense designer Hans J. Wegner.

Design meubels uit Deense houtsoorten

Oorspronkelijk produceerde het bedrijf traditionele kasten waarvoor Deense houtsoorten werden gebruikt. Zo werd Carl Hansen & Son de uitverkoren partner voor vernieuwende Deense ontwerpers van design meubelen in de jaren 1940.

Wishbone Chair: een legendarisch design stoel

De relatie tussen Hans J. Wegner en Carl Hansen & Son gaat terug tot het jaar 1949, toen naast andere ontwerpen de legendarische ‘Wishbone Chair’ in productie ging. Sindsdien resulteerde de hechtte samenwerking tussen hen tot meerdere design meubels waaronder ‘Classic Chairs’.

Design meubelen met wereldwijde renommee

“We zijn trots op het feit dat vele van onze Wegner Stoelen gezocht worden door verzamelaars en gebruikt worden als museum stuks”, zegt Knud Erik Hansen, de eigenaar en directeur van het bedrijf. “Bovendien zijn we ook trots op al meer dan drie generaties tevreden klanten, in duizenden woningen in Denemarken, Scandinavië en de rest van de wereld, die genieten van onze design stoelen en design tafels elke dag, jaar na jaar.”

De meest geavanceerde technologieën

In 2003 opende Carl Hansen & Son een nieuwe fabriek in Denmarken met de allernieuwste technologieën . Het bedrijf heeft verschillende verkooppunten in Denmarken, Canada, Engeland en Japan en verkoopt design meubelen via een netwerk van professionele handelaars in meer dan 20 landen wereldwijd .

Meer info? Bezoek de Carl Hansen website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

every piece comes with a story


Zomersolden bij Master Meubel: grote zitopstellingen (en nog veel meer!) aan kleine prijzen
De schoolbel heeft voor het laatst gerinkeld, de vakantiekoffers staan ingepakt klaar en de terrassen en tuinen worden omgevormd tot outdoor woonkamers. Het is zomer en dat betekent ook: zomersolden.


Nu of nooit voor jouw home office: solden, leasen of huren
We zijn nog niet van het thuiswerk af. Maar geef toe, ondertussen is zo’n eigen kantoor wel handig. Voor je werk, voor je administratie, om snel iets op te zoeken. Het home office is here to stay.


Een design zithoek in de uitverkoop
Na Nieuwjaar niets meer om naar uit te kijken? Januari is net een van de leukste maanden van het jaar! We maakten een prachtige zithoek met enkele afgeprijsde stukken uit onze collectie. Ontdek meer


Vier vakantieboeken uit onze Master Shop
De grote vakantie is al weer halverwege. Op zoek naar lectuur voor augustus? Met deze vier vakantieboeken droom je weg of laat je je inspireren voor een leuke uitstap. Veel leesgenot!