Carl Hansen & Son

Duizelingwekkende Deense design meubels

Het bedrijf Carl Hansen & Son werd opgericht in 1908. Het is één van de oudste meubelproducenten van Denemarken en de grootste producent van design meubels ontworpen door de befaamde Deense designer Hans J. Wegner.

Design meubels uit Deense houtsoorten

Oorspronkelijk produceerde het bedrijf traditionele kasten waarvoor Deense houtsoorten werden gebruikt. Zo werd Carl Hansen & Son de uitverkoren partner voor vernieuwende Deense ontwerpers van design meubelen in de jaren 1940.

Wishbone Chair: een legendarisch design stoel

De relatie tussen Hans J. Wegner en Carl Hansen & Son gaat terug tot het jaar 1949, toen naast andere ontwerpen de legendarische ‘Wishbone Chair’ in productie ging. Sindsdien resulteerde de hechtte samenwerking tussen hen tot meerdere design meubels waaronder ‘Classic Chairs’.

Design meubelen met wereldwijde renommee

“We zijn trots op het feit dat vele van onze Wegner Stoelen gezocht worden door verzamelaars en gebruikt worden als museum stuks”, zegt Knud Erik Hansen, de eigenaar en directeur van het bedrijf. “Bovendien zijn we ook trots op al meer dan drie generaties tevreden klanten, in duizenden woningen in Denemarken, Scandinavië en de rest van de wereld, die genieten van onze design stoelen en design tafels elke dag, jaar na jaar.”

De meest geavanceerde technologieën

In 2003 opende Carl Hansen & Son een nieuwe fabriek in Denmarken met de allernieuwste technologieën . Het bedrijf heeft verschillende verkooppunten in Denmarken, Canada, Engeland en Japan en verkoopt design meubelen via een netwerk van professionele handelaars in meer dan 20 landen wereldwijd .

Meer info? Bezoek de Carl Hansen website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

every piece comes with a story


Mill Hill: nieuwe hotspot met een Master-touch
Nadat hij in zijn eigen bar Sips in Antwerpen uitgroeide tot de bekenste cocktailshaker van ons land, waagt Manuel Wouters nu zijn kans dichter bij zijn roots, in Kasterlee. Master Meubel gaf zijn


Een realisatie in beelden: geen woorden maar foto's!
Deze klanten vonden de nieuwe inrichting voor hun woonkamer, bureau en eetkamer in onze showroom. Moderne items combineren er prachtig met design klassiekers.


Realisatie: warmte van DePadova en Teixidors in een loft
Deze klanten hadden geen vastomlijnd idee van hoe hun nieuwe interieur er uit zou zien. “Maar toen ze me foto’s toonden van hun prachtige loft, wist ik dat het minimalistische maar warme van


Realisatie: woonkamer en salon met open haard
In deze aaneengesloten ruimte creëerden we harmonie met Belgische, Nederlandse en Italiaanse designklassiekers. Het opvallendste element is ongetwijfeld de indrukwekkende, op maat gemaakte wandkast