Carl Hansen & Son

Duizelingwekkende Deense design meubels

Het bedrijf Carl Hansen & Son werd opgericht in 1908. Het is één van de oudste meubelproducenten van Denemarken en de grootste producent van design meubels ontworpen door de befaamde Deense designer Hans J. Wegner.

Design meubels uit Deense houtsoorten

Oorspronkelijk produceerde het bedrijf traditionele kasten waarvoor Deense houtsoorten werden gebruikt. Zo werd Carl Hansen & Son de uitverkoren partner voor vernieuwende Deense ontwerpers van design meubelen in de jaren 1940.

Wishbone Chair: een legendarisch design stoel

De relatie tussen Hans J. Wegner en Carl Hansen & Son gaat terug tot het jaar 1949, toen naast andere ontwerpen de legendarische ‘Wishbone Chair’ in productie ging. Sindsdien resulteerde de hechtte samenwerking tussen hen tot meerdere design meubels waaronder ‘Classic Chairs’.

Design meubelen met wereldwijde renommee

“We zijn trots op het feit dat vele van onze Wegner Stoelen gezocht worden door verzamelaars en gebruikt worden als museum stuks”, zegt Knud Erik Hansen, de eigenaar en directeur van het bedrijf. “Bovendien zijn we ook trots op al meer dan drie generaties tevreden klanten, in duizenden woningen in Denemarken, Scandinavië en de rest van de wereld, die genieten van onze design stoelen en design tafels elke dag, jaar na jaar.”

De meest geavanceerde technologieën

In 2003 opende Carl Hansen & Son een nieuwe fabriek in Denmarken met de allernieuwste technologieën . Het bedrijf heeft verschillende verkooppunten in Denmarken, Canada, Engeland en Japan en verkoopt design meubelen via een netwerk van professionele handelaars in meer dan 20 landen wereldwijd .

Meer info? Bezoek de Carl Hansen website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

every piece comes with a story


Vier vakantieboeken uit onze Master Shop
De grote vakantie is al weer halverwege. Op zoek naar lectuur voor augustus? Met deze vier vakantieboeken droom je weg of laat je je inspireren voor een leuke uitstap. Veel leesgenot!


Zomersolden met Italiaanse flair
1 juli nadert met rasse schreden en dus maken we ons klaar voor de zomersolden. Met prachtstuks van onder meer Giorgetti en Maxalto geven we ze wat Italiaanse flair.


Realisatie: vijf interieurmythes ontkracht
Elke maand vind je op onze website een interieur met Master meubilair. Niet alleen om te tonen wat we doen, ook om tips en inspiratie te bieden. Niet alleen van wat goed is, ook van wat niet fout is.


Investeren in design: 5 verrassende verhalen
Natuurlijk koop je design omdat je het mooi vindt, omdat het iets over jezelf zegt. Maar echte klassiekers zijn ook het investeren waard omdat ze hun waarde behouden. Bovendien maakt het verhaal het