Depadova

In de 50’ties beginnen Fernando en Maddalena De Padova hun zakelijke activiteiten door Scandinavische meubels en objecten te importeren, die ze in de winkel op via Montenapoleone in Milaan verkopen. Dit markeert het debuut van design uit Noord-Europa in Italië: een revolutie die een blijvende impact heeft gehad op onze manier van leven.

Tijdens een reis naar Basel begin 1960 ontdekt Maddalena De Padova toevallig de Wire Chair van Charles Eames. Een paar maanden later ontmoet Maddalena het Amerikaanse bedrijf Herman Miller en verkrijgt het een licentie om de producten te maken die zijn ontworpen door Charles Eames en George Nelson. Oprichting van ICF De Padova, met hoofdkantoor in Vimodrone voor de productie in Italië van de kantoorinrichting van Herman Miller. De grote showroom wordt geopend in Corso Venezia in Milaan.

Na de dood van Fernando leidt Maddalena De Padova zelf het bedrijf, dat toezicht houdt op de productie en distributie. Vico Magistretti begint zijn lange samenwerking met het bedrijf in deze periode met het ontwerpen van een collectie kantoormeubilair.

In 1980 stop De Padova het merk ICF met de licentie om producten van Herman Miller te maken en lanceert een lijn meubilair en objecten onder het merk De Padova. “Edizioni De Padova” wordt opgericht, dat later “è De Padova” zou worden, met de medewerking van grote ontwerpers zoals Achille Castiglioni en Dieter Rams, en vooral Vico Magistretti. De winkel aan de Corso Venezia is als een oog, open voor verre werelden: die van de Shakers vertegenwoordigt het hoogtepunt.

In april 2015 werd het bedrijf overgenomen door Boffi. De unie van De Padova en Boffi zal de bedrijven toelaten om samen te werken aan een internationaal gezamenlijk distributieprogramma, met hun gedeelde passie en Italiaans erfgoed, waardoor ze de leiders van bedrijven worden in hedendaags meubelontwerp. Vanaf 28 oktober 2015 heeft De Padova een nieuw adres: via Santa Cecilia 7, een zijstraat van Corso Monforte. Na 50 jaar in de buitengewone ruimte op Corso Venezia, is De Padova een heel nieuwe koers gaan varen.

The union of De Padova and Boffi will allow the companies to collaborate on an international joint distribution program, with their shared passion and Italian heritage, making the companies leaders in contemporary furniture design.


De Master zomersolden, van kleurexplosies tot stijlvol zwart
> ACTIE NIET MEER GELDIG < We hebben er een maand langer op moeten wachten maar nu zijn ze onmiskenbaar in aantocht: de zomersolden! In augustus ontdek je bij Master Meubel designklassiekers


Realisatie: pied à terre à la plage
Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair


Trends in Milaan: gewaagde combinaties
Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.


Realisatie: the devil is in the details
Andere meubels geven een ruimte een compleet andere look en sfeer. Maar dat kan ook met kleine aanpassingen. The devil is dan misschien in the details, daar ligt ook interieursgelukzaligheid