Edra

Design meubels dankzij innovatie, vakmanschap en technologie

Edra werd opgericht in 1987 in Toscane (Italië), een regio met een rijk cultuurhistorisch verleden waar ambachtelijke kunst nog altijd hoog in het vaandel wordt gedragen. De naam ‘Edra’ komt van het Griekse woord ‘‘exedra’’, wat ‘ontmoetingsplaats voor een filosofische discussie’ betekent. Edra ontwerpt originele design meubels en alles is geïnspireerd door de zoektocht naar een perfecte uitvoering, nieuwe vormen en de beste materialen.

Design meubels van befaamde ontwerpers

Francesco Binfaré wist de filosofie van Edra al in het verleden te weerspiegelen in de design meubelen van zijn hand, met onder andere de Flap sofa en Sfato sofa. Maar ook de gebroeders Campana (Fernando & Humberto) voelen zich thuis binnen de stijl van Edra met onder andere het ontwerp van de de Cipria sofa, de Vermelha stoel en de Favela stoel.

Design meubelen dankzij technologie en handenarbeid

Research vormt een van de speerpunten binnen de strategie van Edra. Innovatieve technologieën en gesofisticeerde handenarbeidgaan hand in hand en zijn de rode draad doorheen de design meubels van Edra. Ieder detail is van belang en wordt nauwlettend onder de loep genomen. Hi-tech wordt gebruikt maar is geen doel op zich. Design meubelen van topkwaliteit zijn dat wel.

Materialen van topkwaliteit

De materialen die worden gebruikt, zijn visueel sterk, heel tastbaar en stralen emotie uit. De ontwerpers van Edra behandelen de materialen met veel respect en zo leggen ze voortdurend nieuwe standaarden voor design meubels.

Design meubels met nieuwe vormen

Verder speelt Edra in op de wijzigende sociale gewoonten en de meanderende relatie tussen lichaam en object. Edra capteert en interpreteert deze veranderingen. Nieuwe vormen en design meubelen van topkwaliteit zijn het logische gevolg.

Meer info? Je leest al heel wat informatie over de Edra modellen op onze blog: 

Bezoek de Edra website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom.

Our Story - A Journey through Beauty


Milan Design Week: het uitgebreide verslag, mét alle nieuwe trends!
Wat een heerlijke editie van de Milan Design Week! De beroemde Italiaanse beurs is de wereldwijde referentie voor wat er vandaag gebeurt in de designwereld. Uiteraard was het Master team er bij.


VIDEO: Drie sofa’s van Edra die perfect bij jou passen
De nieuwste producten van Edra zijn geleverd in onze toonzaal en staan online in onze webshop. De meubelen van de Italiaanse producent staan synoniem voor comfort en elegantie. In deze drie sofa’s


Trends in Milaan: gewaagde combinaties
Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.