Fiam

Glas tot kunst verheven

Bekijk FIAM van naderbij en je ziet een en al passie. Dit bedrijf ademt Italiaans vakmanschap en verheft glas buigen tot kunst. FIAM is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige, exclusieve glazen meubelen zoals eetkamertafels, spiegels, lampen en salontafels. Innovatie en creativiteit vormen de katalysator van de vooruitgang bij dit bedrijf, in 1973 door Vittorio Livi opgericht. Hij was sinds zij’n prille jeugd door glas gefascineerd en voorbestemd om naam in de sector te maken. Met FIAM heeft hij zijn droom waargemaakt.

Een man met een plan

Vottorio Livi merkte dat glas vooral in kleine accessoires en juwelen werd gebruikt. Volgens was er veel meer mee te doen. Hij zag dat glas veel meer potentieel had en van daaruit groeide zijn ambitie om van glas een wezenlijk onderdeel van design meubelen te maken. Een degelijk en tegelijkertijd elegant materiaal dat in ieder interieur tot z’n recht komt. Het minste wat je kan zeggen is dat Vittorio Livi met verve in zijn plan is geslaagd.

Traditie gaat hand in hand met innovatie

Dat FIAM vakmanschap hoog in het vaandel draagt, merk je aan het ambachtelijk gebogen glas dat in ieder ontwerp terugkomt. Bij de minste glimp die je van een meubelstuk opvangt, zie je dat de passie en de liefde voor het vak er vanaf spatten. Vooruitstrevend design is altijd een van de kenmerken van FIAM geweest. Daarvoor worden de meest moderne technologieën gebruikt. FIAM toont aan dat traditie perfect samengaat met innovatie, compromisloos en elke keer opnieuw.

Glazen design meubelen van bekende ontwerpers

FIAM produceert niet alleen design meubelen, maar ontwerpt ze ook. Daarvoor werkt het samen met gerenommeerde ontwerpers zoals Giorgetto Giugiaro, Enzo Mari, Ron Arad, Cini Boeri, Vico Magistretti en Makio Hasuike. De Hydra Coffee Table, een ontwerp van Massimo Morozzi, is een bekend ontwerp. Verder is ook de Illusion tafel van Philippe Starck een van de pareltjes uit de collectie.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

foto-fiamlogo

Passion, design, research together with the culture of glass are the founding values of the company now and in the future.