Fritz Hansen

Design meubels voldoen aan torenhoge verwachtingen

Fritz Hansen (ook wel Republic of Fritz Hansen genoemd) is een Deens bedrijf met internationale uitstraling dat design- en kwaliteitsmeubelen produceert. De ruime tijdloze meubelcollectie wordt regelmatig uitgebreid in nauwe samenwerking met leidende Deense en internationale meubelontwerpers. Het bedrijf werd in 1872 opgericht door Fritz Hansen, een schrijnwerker die in 1915 zijn eerste stoel op de markt bracht.

De Egg chair: design meubel met international faam

Fritz Hansen boekte internationale naam en faam met de Egg Chair, ontworpen door Arne Jacobsen. Tot op vandaag is het een ijkpunt in de wereld van design meubels. Dit pareltje werd oorspronkelijk gebruikt voor de inrichting van de lobby en de receptie van het Radisson SAS hotel in Kopenhagen. De Egg chair wordt dikwijls in één adem genoemd met de Swan chair.

Design meubelen: eenvoud en minimalisme

De ontwerpfilosofie van Fritz Hansen is dat design meubelen een doel moeten hebben. Ze moeten voldoen aan de behoeften van de gebruiker en moeten functioneel zijn. Fritz Hansen gelooft sterk in eenvoud en minimalisme.

Design meubels: schoonheid overheerst

Wat is belangrijker: de werkelijkheid of het doel, functionaliteit of schoonheid? Bjørn Stegger, directeur projectontwikkeling bij Fritz Hansen: “Er is altijd een balans tussen functionaliteit en schoonheid. Soms is het erg moeilijk om deze twee te combineren. Dan moeten we prioriteiten stellen. Schoonheid wint altijd! Als wij nieuwe trends in design kunnen stimuleren – in plaats van modernisme of functionalisme iets compleet nieuws – is dat fantastisch.”

Ontwerpen is als racen

Ontwerper Kasper Salto over werken voor Fritz Hansen: “Werken voor Fritz Hansen is als de Nürnbergring rijden in één van de beste racewagens. Maar de eisen zijn torenhoog! Je moet alle voorgaande records verbreken.”

Meer info? Bezoek de Fritz Hansen website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

Er is altijd een balans tussen functionaliteit en schoonheid

Fritz Hansen acties

Hier vind je alle Fritz Hansen acties die momenteel lopen.

Realisatie: een appartement dat gezien mag worden
Minder energiekosten, een lagere aankoopprijs, minder open ruimte die in beslag wordt genomen: compact wonen is de toekomst. Dit appartement geeft je de ideale blauwdruk hoe je het meeste haalt uit


Fritz Hansen: topdesign in vijf woorden
Fritz Hansen is een van de vaandeldragers van het Deense design. De tijdloze collectie omvat zowel wereldberoemde klassiekers als hedendaagse ontwerpen. Maar hoe groei je van een eenvoudige


Stoelen, eettafels en accessoires: daar zijn de zomersolden!
Niet alleen de grote vakantie, ook de zomersolden zijn begonnen. In onze showroom vind je alles om een speelse eetkamer in te richten. En natuurlijk zijn er nog veel meer design meubels die ons mogen


Realisatie: een thuis inrichten doe je niet alleen
Deze klanten wonen in een moderne villa met een strak zwart-wit interieur, voorzien van accenten in hout. De gedroomde omgeving om design meubelen van de meesters in te plaatsen dus.