Kristalia

Design meubels made in Italy

Kristalia werd opgericht in 1994 door jonge ondernemende designliefhebbers. Al vanaf het begin staat innovatie centraal bij dit Italiaanse merk. Er wordt voortdurend geëxperimenteerd en naar nieuwe technische oplossingen voor design meubelen gezocht. De designers van Kristalia halen veel inspiratie uit vergelijkbare ontwikkelingen in de mode- en sportwereld.

Design meubelen met een eigen gezicht

De hedendaagse design meubels van Kristalia worden gekenmerkt door een eigen gezicht, gericht op dynamische, jonge organisaties en consumenten. Kristalia ontwerpt vooral design stoelen en design tafels. Een van de bekendste Kristalia ontwerpen is de BCN barkruk, ontworpen door Harry&Kamilla. Maar Kristalia heeft nog meer designklassiekers in huis, zoals de Sushi tafel van Bartoli of de Boum stoel van ontwerpster Monica Graffeo.

Design meubels: hedendaags en tijdloos

In het begin richtte Kristalia zich vooral op mensen van middelbare leeftijd. Maar al snel bleek de eigentijdse uitstraling van de design meubelen ook aan te slaan bij de starters op de meubelmarkt. De verrassende mix van hedendaagse vormgeving en tijdloze esthetische keuzes maken van Kristalia een universele collectie. De toewijding van het ontwerpteam en hun enthousiasme over de design meubels komt in de hele collectie terug. Belangrijk bewijs daarvan is de onderscheiding met de Young&Design Award (2003) in Milaan.

Design meubelen die blijven verrassen

De design meubelen van Kristalia combineren de esthetische en kwalitatieve troeven die het Italiaanse design typeren. De ontwerpen hebben dan ook allemaal een authentiek karakter. De meest moderne materialen en technieken leiden tot bijzondere design meubels die blijven verbazen. Ieder model ondergaat een strenge kwaliteitscontrole en mag met recht en rede de titel ‘Made in Italy’ dragen.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

foto-kristalialogo

The meaning is innovation, functionality, handicraft expertise, Made in Italy, sustainability, transparency. The rhythm is design.