Leolux

Drie segmenten met een eigen gezicht

Leolux heeft haar meubelcollectie opgebouwd in drie sfeersegmenten, elk met een eigen karakter. De design meubelen in het segment Sculptures hebben een internationaal onderscheidend design. De Roots meubelen zijn modern vormgegeven leefmeubelen. Het Silver segment is vertrouwd design met een extra hoog comfort.

Design meubels die ambacht en hightech verenigen

De oorsprong van Leolux gaat terug tot 1932 toen het bedrijf in Venlo (Nederland) boven de doopvont werd gehouden. In 1948 kopen de broers Jan en Ton Sanders een klein fabriekje, waar klassieke meubelen gemaakt worden. Enkele jaren later kiezen ze voor een moderne lijn, onder invloed van het Deense en Italiaanse design. De moderne meubelen krijgen de naam Leolux: de luxe (moderne) design meubelen van de fabriek met de leeuw (Leo) in het logo.

Design meubelen met een herkenbaar gezicht

In de decennia erna is Leolux uitgegroeid tot een gerenommeerde Europese fabrikant van design meubelen. Leolux krijgt een herkenbaar gezicht: de meubelen zijn opvallend en onderscheiden zich in kleur, kwaliteit en comfort. Innovatie en functionaliteit gaan hand in hand. Ook elektronica doet zijn intrede in het meubeldesign. In 1997 realiseert Leolux samen met Philips ‘Plugged Furniture’: een combinatie van meubelen en audiovisuele apparatuur.

Design meubels met passie gemaakt

Leolux staat voor eigenzinnige design meubelen. Hoogwaardig, comfortabel en duurzaam, met veel passie door ervaren vakmensen vervaardigd, waarbij ambacht en hightech samenkomen. De Leolux meubelcollectie bestaat uit design banken, design hoekbanken, design fauteuils, design eetkamerstoelen, design eetkamertafels, design salontafels en design poufs.

Leolux Creator

Met de Leolux Creator ziet u het meubel in 3D voor zich, waardoor het echt gaat leven. Het is een online inspiratietool. Elk meubel kunt u tot in de details samenstellen op basis van uw wensen. Van opstelling tot bekleding en van stiksel tot onderstel.

Klik hier om de Leolux Creator te openen. 

 

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom en ontdek de leolux collectie. 

foto-leoluxlogo

De ontwerper werkt niet in een vacuüm. Hij staat midden in de wereld, kijkt om zich heen, reist en ontdekt.