Ligne Roset

Design meubels met een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Ligne Roset gaat terug tot 1860. Toen installeerde Antoine Roset zijn schoepenraderen op de rivier La Brivaz om zijn hout in stukken te zagen. Die passie en het vakmanschap zit tot op vandaag in het DNA van Ligne Roset ingebakken. En dat komt terug in het uitgebreide gamma design meubelen. Heel snel diversifieert Antoine zijn activiteiten en samen met zijn zoon Emile richt hij een fabriek op waar houten paraplu’s en wandelstokken worden gemaakt.

Ambachtelijke fabricatie van design meubelen

Zonder vakmanschap geen design meubelen… Als fabrikant, ontwerper en verdeler ontwikkelt Ligne Roset bijna al haar producten in haar eigen industriële ateliers. Dat is trouwens de enige manier om controle te kunnen uitoefenen over de kwaliteit van het hele productieproces. En het is ook de reden dat een Ligne Roset label zoveel meer betekent.

Baanbrekend Frans vakmanschap

Inmiddels is Ligne Roset een uit de kluiten gewassen bedrijf geworden dat design meubels, design verlichting en design accessoires ontwerpt en op de markt brengt. De collectie is onderverdeeld in verschillende reeksen: wonen, eten, slapen, werken, verlichten en decoreren. In alle producten die Ligne Roset ontwerpt vallen voornamelijk twee dingen op: een tot de verbeelding sprekend design en het gebruik van de meest moderne technologieën.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

Chez Ligne Roset, l'ouverture d'esprit est une stratégie d'entreprise.


Realisatie: vijf interieurmythes ontkracht
Elke maand vind je op onze website een interieur met Master meubilair. Niet alleen om te tonen wat we doen, ook om tips en inspiratie te bieden. Niet alleen van wat goed is, ook van wat niet fout is.


Geen Salone del Mobile: welkom bij de Master Design Week
Het Salone del Mobile, de jaarlijkse hoogmis voor hedendaags design in Milaan, is om begrijpelijke redenen afgelast. Master blijft haar klanten echter graag inspireren. Welkom dus bij de Master


3 tips van interieurarchitecte Marie voor een gezellige leeshoek


Realisatie: nieuwe zithoek voor kapsalon Epic Hair
Evelien van kapsalon Epic Hair in het centrum van Turnhout wou wachtende klanten meer betrekken bij haar zaak. Master interieurarchitecte Isabelle creëerde met enkele stukken een zithoek die perfect