Thonet

Design stoelen met gebogen hout

Thonet staat bekend als de meubelfabrikant die de kunst van gebogen hout in zijn design stoelen verwerkte. Al vanaf 1819 was oprichter Michael Thonet er actief mee bezig. In de jaren ’30 werd de collectie van Thonet aangevuld met huismeubelen. Er werd samengewerkt met designers als Marcel Breuer, Mart Stam en Mies van der Rohe die sterk door het Bauhaus waren beïnvloed.

Innovatief familiebedrijf

Thonet houdt zich anno 2012 bezig met de productie van design stoelen uit gebogen hout en buismeubelen die zijn uitgegroeid tot echte klassiekers. Inmiddels wordt het familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Claus, Peter en Philipp. De hoofdzetel bevindt zich in Frankenberg (Duitsland) waar ook de productie gebeurt. Innovatie zit in het DNA van Thonet ingebakken. Daarvoor wordt er onder andere samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers zoals Norman Foster, Erik Magnussen, Glen Oliver Löw en Jehs&Laub.

Weense koffiehuisstoel: tijdloze design stoel

Iedereen is ermee vertrouwd en heeft er al eens op plaatsgenomen: de bekende Weense koffiehuisstoel. Het is een icoon uit 1859 en het perfecte voorbeeld van een tijdloze stoel. Het strakke design zorgt ervoor dat deze design stoel al 150 jaar in elk interieur past. De Weense koffiehuisstoel belichaamt de overgang naar modern meubilair waarbij voor het eerst massief hout werd gebogen. Michael Thonet perfectioneerde het ontwerp in de loop der jaren en op die manier maakte hij massaproductie mogelijk. Bovendien ontwikkelde hij een uniek verkoopconcept: de onderdelen van de stoel pasten precies in een kist van 1 kubieke meter waardoor compact transport mogelijk werd.

Verschillende modellen in verschilende materialen

Thonet gebruikt ook regelmatig gevlochten riet, leder en stof in zijn ontwerpen. De zittingen zijn voorgevormd verkrijgbaar als multiplex. Al het hout dat in de design stoelen wordt gebruikt, is gebeitst beukenhout. De stoelen worden zowel thuis als op kantoor, in de horeca en in conferentiezalen gebruikt. Ze zijn te verkrijgen zonder armleuningen, met een open rugleuning of met rugelement.

Meer info? Bezoek de Thonet website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

vernieuwend meubeldesign met gevoel voor traditie

Bauhaus100 promotie

Koop nu een Bauhaus klassieker met 15% korting tijdens de Bauhaus 100 expo bij Master Meubel

Zomersolden bij Master Meubel: grote zitopstellingen (en nog veel meer!) aan kleine prijzen
De schoolbel heeft voor het laatst gerinkeld, de vakantiekoffers staan ingepakt klaar en de terrassen en tuinen worden omgevormd tot outdoor woonkamers. Het is zomer en dat betekent ook: zomersolden.


Nu of nooit voor jouw home office: solden, leasen of huren
We zijn nog niet van het thuiswerk af. Maar geef toe, ondertussen is zo’n eigen kantoor wel handig. Voor je werk, voor je administratie, om snel iets op te zoeken. Het home office is here to stay.


Een design zithoek in de uitverkoop
Na Nieuwjaar niets meer om naar uit te kijken? Januari is net een van de leukste maanden van het jaar! We maakten een prachtige zithoek met enkele afgeprijsde stukken uit onze collectie. Ontdek meer


Vier vakantieboeken uit onze Master Shop
De grote vakantie is al weer halverwege. Op zoek naar lectuur voor augustus? Met deze vier vakantieboeken droom je weg of laat je je inspireren voor een leuke uitstap. Veel leesgenot!