Tom Dixon

De Britse ontwerper Tom Dixon lanceerde het naar hem genoemde merk pas in 2002. Toch hebben het Victoria en Albert Museum in Londen, het Museum of Modern Art in New York en het Centre Georges Pompidou in Parijs allemaal al enkele van zijn stukken gekocht voor hun collecties. We kunnen dan ook nu al zeggen dat het assortiment van Tom Dixon enkele ‘toekomstige klassiekers’ bevat.

We durven te wedden dat over een halve eeuw de Beat lampenreeks van Dixon nog even iconisch is als vandaag. Deze hanglampen zijn geïnspireerd door de gebeeldhouwde eenvoud van koperen kookpotten en worden gesponnen en met de hand geslagen door vakmensen in het noorden van India. Elke vorm op zich is een kunstwerk, maar de echte magie ontstaat wanneer ze met elkaar gecombineerd worden.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom ze zo’n populaire keuze zijn voor nieuwe en spannende restaurantinterieurs, maar deze lusters zouden net zo mooi in uw woon- of eetkamer hangen. Nieuwsgierig? Kom ze van dichtbij bekijken in onze showroom!

 

Bezoek de Tom Dixon Website

foto-tomdixonlogo

Our interior architecture facility, Design Research Studio, conceives the interiors and exteriors of tomorrow.