Zanotta

Experimentele en stijlvolle design meubelen

Voor het ontstaan van Zanotta gaan we terug tot in 1954. Toen zijn de eerste stappen gezet voor wat tot op vandaag nog altijd één van de meest erkende leiders is in Italiaans industrieel design. De oprichter Aurelio Zanotta zette het bedrijf vanaf de jaren zestig internationaal op de kaart met design meubels om duimen en vingers van af te likken. De doorbraak is vooral te danken aan de unieke meubels die vernieuwend zijn, zowel qua vorm als qua technologie.

Speelse en opvallende design meubels

Zanotta slaagt erin om met iedere collectie opnieuw te verrassen. Het merk heeft sinds zijn ontstaan een patent op speelse, experimentele en opvallende design meubelen. De krukjes gemaakt van een fietszadel of van de zitting van een oude tractor zijn daar treffende voorbeelden van. In de huidige collectie vind je stoelen, armstoelen, sofa’s, opbergkasten, boekenkasten, tafels, salontafels en vele accessoires.

Meer kunst dan design meubelen

In 1989 werd de ‘Zanotta Edizioni’ collectie aan het palmares toegevoegd. De creaties kan je beter onder de noemer kunst dan onder design meubels thuisbrengen. Ze zijn meestal handgemaakt volgens de Italiaanse regels van de kunst.

Beroemde ontwerpers

Zanotta heeft altijd gezocht naar internationaal bekende ontwerpers en architecten voor de creatie van de design meubels zoals Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Joe Colombo, Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Giuseppe Terragni, Carlo Mollino, De Pas-D’Urbino-Lomazzi, Enzo Mari, Bruno Munari, Alfredo Häberli, Roberto Barbieri, Ross Lovegrove,…

Zanotta website

Meer info? Bezoek de Zanotta website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

Design for passion

20 jaar Lia!

Zanotta viert de 20ste verjaardag van de Lia-stoel. Ontdek de verjaardagsactie hier!

Milan Design Week: het uitgebreide verslag, mét alle nieuwe trends!
Wat een heerlijke editie van de Milan Design Week! De beroemde Italiaanse beurs is de wereldwijde referentie voor wat er vandaag gebeurt in de designwereld. Uiteraard was het Master team er bij.


Herontdek Carlo Mollino samen met Zanotta
Carlo Mollino was een Italiaans architect en ontwerper die in 1973 overleed. Dankzij Aurelio Zanotta, stichter van het bekende Italiaanse designmerk, is zijn meubilair vandaag nog te bewonderen in


Een volledig interieur aan kleine prijzen
Donderdag 19 december ben je welkom in onze showroom voor de wintereditie van onze Pre-Sale Nocturne. Je vindt er toonzaalmodellen aan een scherpe prijs als voorbode van de wintersolden. Benieuwd?


Realisatie: de juiste meubels zorgen voor meer licht
Om meer licht je interieur binnen te trekken, hoef je niet noodzakelijk muren te slopen of ramen te vergroten. Ontdek in deze realisatie hoe de combinatie van de juiste meubelen, verlichting en