Zanotta

Experimentele en stijlvolle design meubelen

Voor het ontstaan van Zanotta gaan we terug tot in 1954. Toen zijn de eerste stappen gezet voor wat tot op vandaag nog altijd één van de meest erkende leiders is in Italiaans industrieel design. De oprichter Aurelio Zanotta zette het bedrijf vanaf de jaren zestig internationaal op de kaart met design meubels om duimen en vingers van af te likken. De doorbraak is vooral te danken aan de unieke meubels die vernieuwend zijn, zowel qua vorm als qua technologie.

Speelse en opvallende design meubels

Zanotta slaagt erin om met iedere collectie opnieuw te verrassen. Het merk heeft sinds zijn ontstaan een patent op speelse, experimentele en opvallende design meubelen. De krukjes gemaakt van een fietszadel of van de zitting van een oude tractor zijn daar treffende voorbeelden van. In de huidige collectie vind je stoelen, armstoelen, sofa’s, opbergkasten, boekenkasten, tafels, salontafels en vele accessoires.

Meer kunst dan design meubelen

In 1989 werd de ‘Zanotta Edizioni’ collectie aan het palmares toegevoegd. De creaties kan je beter onder de noemer kunst dan onder design meubels thuisbrengen. Ze zijn meestal handgemaakt volgens de Italiaanse regels van de kunst.

Beroemde ontwerpers

Zanotta heeft altijd gezocht naar internationaal bekende ontwerpers en architecten voor de creatie van de design meubels zoals Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Joe Colombo, Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Giuseppe Terragni, Carlo Mollino, De Pas-D’Urbino-Lomazzi, Enzo Mari, Bruno Munari, Alfredo Häberli, Roberto Barbieri, Ross Lovegrove,…

Zanotta website

Meer info? Bezoek de Zanotta website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

Design for passion