In de tijdelijke expo ‘Het origineel komt van Vitra’, nog tot 20 januari 2019 in onze showroom, ontdek je de kracht van innovatief design. Die vind je ook terug in deze miniaturen op schaal 1:6 en in deze nieuwe boeken van Cassina.

3 miniaturen van Vitra

De volledige geschiedenis van het hedendaags meubeldesign in jouw woonkamer of bureau, van de Art Noveau over het Bauhaus tot het postmodernisme? Dat kan, dankzij de Vitra Miniatures Collection. Het Vitra Design Museum maakt al meer dan 20 jaar lang miniatuur replica’s van mijlpalen in haar uitgebreide collectie.

De beroemdste stoelen allertijden zijn exact één zesde kleiner nagemaakt door Vitra. Van de Red and Blue Chair van Gerrit Rietveld over de Eames Lounge Chair tot de Panton Chair. Kleuren, constructie, materialen, alles tot in het kleinste detail gekopieerd van de iconische voorgangers. Daardoor zijn ze niet alleen populair bij verzamelaars maar ook als lesmateriaal voor universiteiten, kunstacademies en architecten.

3 boeken van Cassina

Al meer dan 90 jaar is Cassina een van de meest prestigieuze meubelmakers ter wereld. Naar aanleiding van die verjaardag verscheen het boek ‘This will be the place’. Designers Arno Brandlhuber, Beatriz Colomina, Konstantin Grcic, Zhao Yang en Martti Kalliala ontfermden zich elk over een uniek, perfect interieur, met duidelijke verschillenen in stijl, materiaal en geografische origine.

‘Le Corbusier, furniture and interiors’ biedt exact wat de titel belooft. Dit boek volgt chronologisch de evolutie van de Zwitsers-Franse interieurarchitect, van de essentiële meubelen van voor de Tweede Wereldoorlog tot de functionale ontwerpen van daarna. Van Charlotte Perriand, de naaste medewerker van Le Corbusier, brengt Cassina zelfs een driedelige monografie uit. Het tweede deel beslaat de periode tussen 1940 en 1955, met onder meer haar verblijven in Japan en haar samenwerking met Jean Prouvé.

Shoppen in de Master Shop

Nog op zoek naar het perfecte eindejaarscadeau? Dat vind je ongetwijfeld in onze MasterShop. Je vindt er geschenken voor hem en geschenken voor haar.

Master Meubel is geopend van zaterdag tot en met donderdag van 10u tot 18u. Op Kerstmis 25 december en nieuwjaar 1 januari zijn we gesloten. Online zijn we altijd open!