Corian is een massief plaatmateriaal dat gebruikt wordt in diverse interieurtoepassingen. Het is niet-poreus en dus zeer hygiënisch. Dankzij de elegante uitstraling past het zowel in moderne als in meer traditionele interieurs.

Bij Master Meubel vind je verschillende meubels waarin corian verwerkt is. Daarnaast realiseerde het Master team ook al diverse projecten met corian op maat. We gebruikten het zowel in badkamers en keukens als voor meubels die we in ons eigen atelier vervaardigen.

Corian in de badkamer en keuken

Voor een van onze klanten integreerden we corian op maat in twee badkamers en de keuken.

In de eerste badkamer werden het bovenblad van het badkamermeubel en de douchewand vervaardigd in doorschijnend corian. In de tweede badkamer gebruikten we wit corian voor de wanden en een muntblauwe versie voor het badkamermeubel.

Door zijn naadloze, niet-poreuze karakter is corian eveneens zeer geschikt voor keukens. Daarom kozen we hier voor een corian werkblad.

Corian meubels: bureau

Ook voor het vervaardigen van meubels is corian het ideale materiaal. Zo ontwierpen we de corian desk: een zwevend bureau met afwerking in corian en eiken.

Door het compacte ontwerp met geïntegreerde laden is het meubel makkelijk te bevestigen tegen de muur.  Er zijn verschillende kleuren mogelijk voor de afwerking van het frame en de fronten van de lades, zodat de corian desk in elk interieur zijn plekje vindt.

Het bureau oogt misschien eenvoudig maar technisch is dit meubel in corian goed doordacht. Zo zijn er vier geïntegreerde stopcontacten en is er tevens de mogelijkheid om een Qi-oplaadpunt onzichtbaar te verwerken in het topblad. Via dit punt kan je draadloos je smartphone opladen.

Tot slot is er slechts één netsnoer nodig om stroom te geven aan alle functies die verwerkt zitten in de corian desk. Door de omwikkeling in stof is het mogelijk om ook voor dit snoer een andere kleur te kiezen.