Interview en rondleiding door het huis van de ontwerpster

Patricia Urquiola heeft dan misschien een moeilijk uit te spreken naam, haar ontwerpen zijn wel makkelijk te onthouden. Ze is dan ook zonder twijfel een van de meest productieve en kleurrijke designers van onze tijd.

Urquiola, die geboren is in Spanje en woont in Milaan, is het best bekend voor haar werk voor Italiaanse bedrijven zoals B&B Italia en Moroso, waarvoor ze heerlijke overvolle sofa’s in opvallende maar comfortabele vormen ontwierp. Voor Patricia telt het kleinste detail, of het nu de overdreven naden op de buitenkant, zoals bij de Massas sofa, of speelse texturen, zoals bij de Husk stoelen en sofa, zijn.

Maar de laatste tijd werkt Patricia mee aan tal van verschillende projecten. Sinds ze haar eigen studio opende is ze betrokken bij een aantal fantastische interieurdesignprojecten. Ze werd gevraagd om het huis in te richten van Patrizia Moroso, creatief directeur van het gelijknamige Italiaanse designbedrijf. Dat deed ze met de haar kenmerkende kleurrijke touch. Patricia ontwierp ook interieurs voor de W en Mandarin Oriental hotelketens. In Berlijn kun je haar invloed zien op het décor van het Das Steu designhotel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar haar mening over design? Op Nowness.com staat een leuk interview en een rondleiding door haar huis. Een preview kun je hieronder al bekijken. Wil je haar creaties van dichtbij bekijken, dan moet je natuurlijk halt houden in de Master Meubel showroom

IFrame