Pure Ineke

Ineke Van Hullebusch biedt met Pure Ineke designer handtassen aan van hoge kwaliteit en waar geen dieren voor gedood of mishandeld moesten worden. “Minstens evenwaardig aan lederen handtassen maar veel duurzamer en makkelijker te onderhouden.”

“Vier jaar geleden ben ik veganist geworden omdat ik niet meer mee verantwoordelijk wou zijn voor het veroorzaken van dierenleed”, begint Ineke haar verhaal. Veganisten proberen dierlijke producten zoveel mogelijk te vermijden. En dat gaat verder dan wat op je bord ligt, aldus Ineke. “Onze grootste macht zit in onze portemonnee. Door bewust te kiezen waar we ons geld aan uit geven, kunnen we verandering en een betere wereld creëren. Het gaat niet alleen om wat we eten maar ook om wat we dragen, hoe we wonen, hoe we tegenover het leven staan… Veganisme is een levensstijl.”

Pure Ineke: de levensstijl, de webshop, het boek

Dat die levensstijl niet noodzakelijk gepaard gaat met geitenwollensokken-mentaliteit, bewijst Ineke met haar webshop Pure Ineke. “Ik hou van mooie dingen, je mag gerust zeggen dat ik verslaafd ben aan schoenen en handtassen. Maar toen ik veganist werd, besefte ik dat de mooiste stuks bijna allemaal van leder gemaakt zijn. Hoe zachter het leder, hoe jonger het dier dat er voor moest sterven. Dus besloot ik iedereen te tonen dat veganisme en modern design perfect samen gaan.” Het motto van Pure Ineke is dan ook niet voor niets ‘Vegan Living with Style’.

Via Pure Ineke verdeelt Ineke handtassen van de merken Alexandra K en Bent & Bree. “Gemaakt van polyurethaan en kurk en van zeer hoge kwaliteit. Qua aanvoelen en uitzicht zijn ze minstens evenwaardig aan lederen handtassen. Maar ze zijn wel veel duurzamer en onderhoudsvriendelijker. Leder geraakt makkelijk beschadigd en heeft een speciale behandeling nodig om er terug als nieuw uit te zien. Bij mijn handtassen volstaat in de meeste gevallen een vochtig doekje.” Pure Ineke is nog een heel jong concept. “In de toekomst zullen systematisch vernieuwende dingen worden toegevoegd.” Daarnaast schrijft Ineke momenteel ook een leuk en praktisch boek over het creëren van ‘The Ultimate Vegan Lifestyle’.

Nieuwsgierig naar de handtassen van PureIneke? Bezoek de website of volg PureIneke via Facebook.