Van zaterdag 14 tot dinsdag 17 mei verzamelden meer dan 500 designers uit 30 verschillende landen in New York om op de International Contemporary Furniture Fair hun nieuwste ontwerpen te tonen aan een publiek van meer dan 33 000 mensen. Wij plukten drie opvallende design trends uit het enorme aanbod, van fitnessmeubelen over ruimtetapijten tot fietshangers.

Asa Pingree, een designer uit Brooklyn, NY, stelde tijdens ICFF zijn Tidewalker Bench voor. Wie thuis wil fitnessen maar de toestellen zo lelijk vindt, zal blij zijn met dit bankje, dat van een stevige trainings- in een elegante zitbank verandert. “We konden geen workout bench vinden die in een appartement past zonder ruimte te verspillen dus besloten we er zelf één te maken”, aldus Pingree.

Met de SpaceCrafted collectie is de Duitse designer Jan Kath er eindelijk in geslaagd om beelden van de Hubble Space Telescope op een fotorealistische kwaliteit in zijn tapijten te verwerken. “Jarenlang wou ik de beelden van dit indrukwekkende sterrenspektakel in mijn textielwerk gebruiken maar nu pas, met vijftien jaar aan ervaring en heel wat meer expertise, zijn we technisch in staat om ze in de hoogste resolutie te vervaardigen”, vertelt Kath.

Beu om je fiets in de hal te moeten parkeren? Dan biedt de Cycloc Solo je de perfecte oplossing. De rubberen muurhanger is beschikbaar in zeven kleuren en laat je toe je fiets horizontaal of verticaal omhoog te hangen. “Cycloc Solo heeft Britse en internationale design prijzen en erkenning mogen ontvangen van Design Week, D&AD, Eurobike, Aktiv Radfahren, Horners en Plastics Industry”, klinkt het trots op de website.