design hotels: kungsgatan stockholm

Wil jij ook op vakantie kunnen genieten van design? Dat kan perfect in een van deze design hotels. Een moderne inrichting, comfort en betaalbaarheid maken deze hotels absoluut de moeite waard om eens uit te proberen. Van Amsterdam tot Zwitserland en zelfs Zweden: kijk mee binnen in drie prachtige design hotels.

HTL Kungsgatan in Stockholm

We beginnen onze reis in Zweden, meer bepaald in de hoofdstad Stockholm. Hier vind je het HTL Kungsgatan. Dankzij de betaalbare prijzen en de centrale ligging in het hartje van Stockholm is dit design hotel de perfecte uitvalsbasis voor een citytrip. De moderne inrichting, met meubels van Moooi en Moroso, zorgt ervoor dat elke design liefhebber zich hier helemaal thuis zal voelen.

In het HTL Kungsgatan krijg je als het ware de ervaring van een echt boutique hotel maar dan aan een zeer betaalbare prijs. Meer informatie vind je op de website van de HTL design hotels.

Hotel City in Lugano

Liefst zouden we dit pareltje helemaal voor onszelf houden, maar het Hotel City in Lugano (Zwitserland) mag eigenlijk niet ontbreken in ons lijstje met design hotels. Een deel van het Master team verbleef hier op weg naar het Salone del Mobile in Milaan.

Het hotel werd ontworpen door de architecten Giampiero en Guya Camponovo en past perfect in de stedelijke omgeving. Wanneer je de lobby binnenstapt, word je verwelkomd door een elegante receptie en kleurrijke Fritz Hansen stoelen, ontworpen door Arne Jacobsen. Meer weten? Neem dan een kijkje op hotelcitylugano.ch.

Conservatorium Hotel in Amsterdam

Als laatste in ons lijstje met design hotels komen we bij het Conservatorium Hotel in Amsterdam (Nederland). Dit pand werd eind 19de eeuw gebouwd en deed oorspronkelijk dienst als kantoor van een bank. Later werd het gebruikt als conservatorium, om in 2008 opgekocht te worden door hotelgroep The Set.

Om het gebouw nieuw leven in te blazen en tegelijk in ere te herstellen werd de hulp gevraagd van designer en architect Piero Lissoni. Hij zorgde voor een perfecte combinatie van modern en historisch, met meubilair van o.a. Living Divani, Kartell en Cassina. Een genot voor iedereen die houdt van kunst en design! Een verblijf boeken kan op de website van het hotel.