Milaan

Het Salone Internazionale del Mobile in Milaan, dit jaar van 17 tot 22 april, is de grootste interieurbeurs ter wereld. Geen wonder dus dat de Italiaanse merken graag hun beste beentje voorzetten. Wij kijken alvast uit naar een bezoekje aan deze stands.

Porro

Waar moet je zijn? Hal 7, stand D15-E14

Wat mag je verwachten? “Abstracte en pure oplossingen voor kleine ruimtes die de taal van design spreken, aflopend in een oneindig spectrum van kleurschakeringen die met combinaties spelen, zodat elk interieur een eigen vernieuwende sfeer krijgt.”

En verder? Op de grotere Porro-stand vind je een installatie van Piero Lissoni en nieuwe producten van Oscar en Gabriele Buratti, Gamfratesi, Piero Lissoni en Carlo Tamborini.

Living Divani

Waar moet je zijn? Hal 7, stand C11-D16

Wat mag je verwachten? “Living Divani is voortdurend bezig met de uitbreiding van haar catalogus om in één vloeiend unicum de hele ruimte van het huis te omarmen. Tegelijk verwaarloost het merk de bijzondere aandacht niet voor de details van elk product afzonderlijk.”

En verder? Het weefsel en de technische virtuositeit van de stoffen verraden het: deze producten zijn ‘Made in Italy’ en tonen tegelijk de internationale aspiraties van Living Divani, dat steeds op zoek is naar nieuwe talenten en ideeën.

De Padova

Waar moet je zijn? Hal 20, stand C11-D12

Wat mag je verwachten? “De Red Lounge van Cosmit is een ontmoetingsplaats voor journalisten, ontwerpers, architecten en genodigden. De Padova toont er onder meer de Landscape sofa van Piero Lissoni, die een snuifje persoonlijkheid aan elk interieur toevoegt, en de Uragano en Silver stoelen van Vico Magistretti, geïnspireerd door respectievelijk de klassieke bamboestoel en de legendarische Thonet.”

En verder? Naast de Red Lounge (zie ook de foto hierboven) heeft De Padova ook een eigen stand van 400 vierkante meter op de beurs, die ze delen met de keukens en badkamers van Boffi en de kasten en tafels van MA/U Studio.

Master Meubel in Milaan

Het Master team trekt ook enkele dagen naar het Salone del Mobile, om de nieuwste internationale trends nu al voor te zijn. Volg hen via Facebook. Een selectie van de nieuwigheden vind je vanaf het najaar in onze showroom.