1000 stoelen, vintage design en het beste uit België

1000 Chairs (Taschen)

In dit boek ontdek je op elke bladzijde een beroemde design stoel. Van Gerrit Rietveld tot Alvar Aalto, de grootste ontwerpers van de afgelopen twee eeuwen staan er allemaal in. Dit boek is er voor alle fans van design, maar zeker voor diegene die meer willen weten over de geschiedenis en de technische aspecten van elke stoel. Ga er dus rustig bij zitten en neem zeker je tijd voor dit heerlijke boek.

Think! Vintage (Lannoo)

Think! Vintage neemt je mee voor een rondleiding in de mooiste huizen van kunstverzamelaars, ontwerpers en antiekhandelaars. De foto’s van Jan Verlinde bewijzen dat de combinatie van nieuw en oud design mogelijk is en zelfs inspirerend kan werken. Auteur Piet Swimberghe deelt de unieke verhalen achter de interieurs en de opgang van vintage. Een van de beste bronnen van inspiratie wanneer uw nieuwe bijzettafel een plek nodig heeft.

Belgium’s Best Design (Luster)

Meer dan veertig Belgische ontwerpers, architecten en journalisten stelden een persoonlijke top tien op om de beste Belgische ontwerpen in één boek te verzamelen. Je ontdekt er iconische meubelen zoals de stoel van Maarten Van Severen en de Cubex-Kitchen van Louis-Herman De Koninck maar even goed modernere stukken zoals de Torch Lightning van Sylvain Willens uit 2008. Dit boek is een must-buy als je graag nieuwe Belgische ontwerpers wil ontdekken.