Als interieurarchitecten worden we graag zo vroeg mogelijk betrokken bij jouw (ver)bouwplannen. Deze wondermooie woning toont welke voordelen dat jou biedt. Van de woonkamer over de keuken tot de bioscoop en wijnkelder, het interieur en het exterieur sluiten overal naadloos op elkaar aan.

Toen deze klanten hun droomhuis wilden realiseren, keerden ze voor de inrichting terug naar Master Meubel, na een eerdere aangename en succesvolle samenwerking. Een prachtige locatie, midden in een groot natuurgebied, hadden ze al. “We hebben doorheen het bouwproces mee gedacht met de klanten”, vertelt Master interieurarchitect Hans. “Zo konden we advies geven en mee beslissen over de meest uiteenlopende zaken, van kleurgebruik tot de plaatsing van stopcontacten. Het vertrouwen groeide gestaag en zo ontstond een goede band met de klanten.”

Samen naar het perfecte interieur

In de leefruimte staat aan het raam een laag Track bankje van Living Divani. Dat kan gebruikt worden als zijtafeltje of als zitbank. De eetkamer werd aangekleed met een B&B Italia tafel en stoelen van Cassina. “De wandkast is een Porro Gallery die verticaal opent, waardoor er minder ruimte verloren gaat.”

De zithoek wordt enigszins afgescheiden door het stalen haardvolume. “De kleur en het materiaal hebben we gekozen zodat ze matchen met de lampen en de kasten. Nog een mooi voorbeeld van de voordelen van Master te betrekken in het bouwproces. Zo hebben we gaandeweg samen het perfecte interieur gevonden.”

In de zithoek zelf vangt de Poliform Bristol sofa van Jean-Marie Massaud uit 2014 de aandacht. “Die staat in spiegelbeeld opgesteld. Een deel wijst richting de ontvangstruimte, het andere vormt een intiemer, meer besloten zithoekje. Daarvoor combineerden we de sofa met twee Flexform Guscioalto Soft stoelen van Antonio Citterio, de Knoll Grasshopper salontafel en een Belgisch tapijt van JOV.”

+
Liz
+
The Saarinen Collection
+
+
Greta Shimmer
+
Cordia Lounge
+
Erica

Maatwerk en meubilair

In een hoek van de slaapkamer staat een stijlvolle Knoll Platner Arm Chair. Het Maxalto Sella bankje in de dressing ernaast is tegelijk handig en decoratief. “Zowel voor de dressing als het wandmeubilair in de bureau werkten we op maat met kastsystemen van het Italiaanse Porro”, vertelt Hans. “Die hebben we perfect kunnen inpassen in de bouwplannen.”

In de kantoorruimte nemen gasten plaats in twee luxueuze COR Lounge Chairs met lederen afwerking. Op de verschillende terrassen staat tuinmeubilair van B&B Italia en MDF Italia. De keuken werd dan weer voorzien van een Knoll Saarinen tafel en Walter Knoll Liz stoelen. “Dankzij de lange bedrading lijkt het alsof de Flos Stringlight zweeft in de dubbele hoogte.”

Licht in de duisternis

Dankzij de architectuur van het huis reikt het daglicht tot in de kelder. In de wijnkelder werd gekozen voor een sobere bartafel en krukken van Charlotte Perriand, de barkast werd door Rimadesio vervaardigd.. “Het pronkstuk is de bioscoop”, vindt Hans. “Ook daarvoor leverden we verschillende ideeën aan. Zo werden in deze ruimte schuine zwarte wanden geïnstalleerd. En we kozen niet voor de traditionele klapstoelen maar voor een Edra Standard zitopstelling. Het ideale interieur om volledig te ontspannen, net zoals in de rest van dit huis.”

Bekijk hier alle foto's

Laat je verder inspireren


Interieurontwerper Filip Deslee: “Samenwerken met Master Meubel is een evidentie”
Deze woning onderging een ware transformatie, van cottagestijl naar strak minimalisme. Daarvoor stemde interieurarchitect Filip Deslee alle materialen en kleuren op elkaar af. Tijdens het proces kon


“Een bed is niet zomaar een bed, het is een heel verhaal”
Master Meubel viert dit weekend World Sleep Day met een matrassenactie. Je komt er alles over te weten in de slaapstudio in onze showroom. Master slaapexpert Eric leidt je er met plezier en kennis


Flexform en Antonio Citterio, een droomhuwelijk
De Asolo sofa en de Tessa fauteuil zijn twee nieuwe ontwerpen van Antonio Citterio voor Flexform. Het intense partnerschap van meer dan veertig jaar leverde ondertussen een indrukwekkende collectie


Edra: what’s in a name?
Het Italiaanse Edra kennen we van de fantastische zetels en fauteuils in onze showroom en onze realisaties. Het bedrijf werd in 1987 opgericht door broer en zus Valerio en Monica Mazzei. En daarbij