Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

Avio, Matrioska, Red Baron, Grasshopper, KN, Gould: de samenwerking tussen de Italiaanse architect Piero Lissoni en het Amerikaanse Knoll leverde prachtige sofas, stoelen, fauteuils, boekenkasten en tafels op, voor zowel thuis als op kantoor. Steeds wordt het onderscheid gemaakt dankzij de esthetiek en de technologie.

Voeg aan dat indrukwekkende rijtje nu gerust de Knoll Matic toe. Dit innovatieve sofasysteem bestaat uit verschillende componenten. Zo zijn er zitelementen met verschillende dieptes, fauteuils en ziteilanden. Een mechanisme zorgt er voor dat je de speciaal gebogen rug van de zitelementen aanpast aan wat je op dat moment doet: relaxen, lezen, praten.

Piero Lissoni vatte de Knoll Matic op als een platform dat zweeft in de ruimte. Als een object dat zowel een natuurlijk eiland als een architecturaal werk is. De Matic is stil en discreet. Hij kan perfect opgaan op in de achtergrond maar treedt even graag op het voorplan. Dat maakt hem ideaal voor thuis en voor werkomgevingen.

Knoll plaatste het allereerste prototype van de Knoll Matic in onze showroom. Zo betuigen we opnieuw respect voor de ontwerpen van de meesters van het hedendaags design. Piero Lissoni bezocht overigens zelf onze showroom vier jaar geleden voor een gesprek over design en de toen nieuwe Knoll Avio sofa.

Naast de Matic voegde Lissoni ook de KN06 stoel toe aan de KN Collection van Knoll uit 2018. De halve zitschelp wordt ondersteund door vier elegante poten, de perfecte balans tussen modernisme en traditie. De KN06 is beschikbaar in verschillende variaties, waardoor ook hij zich zowel thuis als op kantoor helemaal op zijn gemak voelt.

“De zichtbare vorm is de synthese, de transparantie, terwijl het onzichtbare deel het werk is dat het zichtbare tot leven laat komen. Het succes van een bank, van een stoel, van een fauteuil hangt af van de manier waarop het zichtbare en het onzichtbare met elkaar praten.”

Piero Lissoni

Bekijk hier onze showroommodellen van Knoll

Bekijk hier foto's van onze showroom opstelling

Laat je verder inspireren


Realisatie: pied à terre à la plage
Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair


Fritz Hansen eert Vico Magistretti en zijn Carimate stoel
6 oktober 2020 was de honderdste geboortedag van de Italiaanse meester Vico Magistretti, die in 2006 overleed. Fritz Hansen brengt met een gelimiteerde editie van de iconische Carimate stoel een


Bye bye 2020, hello 2021: een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsfilm!
2020 was een jaar dat we niet snel gaan vergeten. Net dat gaan we wel doen. Onze focus gaat helemaal op dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we je alle facetten van Master Meubel leren kennen. Ontdek ze


Realisatie: Met respect voor de bestaande architectuur
In de Master showroom vind je design meubilair uit de vier windhoeken. Maar we beschikken ook over een team interieurarchitecten en vaklui in de Master Ateliers. Samen bieden ze je een volledige