“Dit zijn geen meubelen, dit zijn hulpmiddelen om mensen samen te brengen.” De missie van het Belgische design merk Extremis, dat in 1994 werd opgericht door Dirk Wynants, is duidelijk. Ze brengen buitenmeubelen op de markt die ons, in tijden van smartphones en sociale media, dichter bij elkaar moeten brengen.

Het eerste meubel dat Dirk Wynants in zijn garage in elkaar stak, was de Gargantua, een tafel met vier banken die in de hoogte versteld kunnen worden zodat ze geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. De respons was enorm en Wynants besloot Extremis op te richten.

De afgelopen jaren bracht het design bedrijf tal van beroemde ontwerpen uit. De Kosmos is een loungezetel, tafel en dagbed in één. De Qrater kampvuurschaal zorgt voor gezellige avonden. De Walrus is een innovatieve waterproof outdoorsofa. In Milaan stelde Extremis Sol+Luna voor, een zonnebed dat na een dagje ontspanning omgetoverd wordt tot een comfortabele avondsofa om uit te rusten tijdens een wild feestje.

Al meer dan twee decennia ontwerpt Extremis meubelen die in dienst staan van de mensen en hen het leven aangenamer maken. Benieuwd hoe de man achter de ontwerpen denkt? Binnenkort vind je een exclusief interview met Dirk Wynants op deze blog. En ondertussen kun je zijn realisaties uiteraard in onze Master Meubel showroom bewonderen.