In onze Master Meubel showroom kunt u een mooi assortiment van Giorgetti zien. Wie het Italiaanse merk nog beter wil leren kennen, is altijd welkom in de Antwerpse showroom van Giorgetti. Stefaan Seykens en Lauren van Driessche laten ons de Giorgettisfeer opsnuiven.

Giorgetti werd in 1898 opgericht in het Italiaanse Meda. De Giorgetti’s waren een timmermansfamilie en die ambachtelijke traditie is nog steeds merkbaar in de nieuwste ontwerpen.

“De afwerking van onze meubels is tot in de details verzorgd”, legt Stefaan uit. “De ontwikkeling en de fabricage gebeurt nog steeds in Italië en de materialen zijn indien mogelijk ook Italiaans.”

In de fabriek van Giorgetti worden design en handenarbeid gecombineerd met de modernste technologie. De Move Armchair bijvoorbeeld bestaat uit dertig stukken massief hout, die gemaakt worden door een machine en daarna door arbeiders tot een geheel verlijmd worden.

Van herenhuizen tot moderne lofts

In Antwerpen worden de meubelen van Giorgetti gepresenteerd in een prachtig herenhuis uit 1910 op de Britselei. “Het hele blok was ooit in het bezit van de Coetermans, een diamantairsfamilie die tot de rijkste van België behoorde”, weet Stefaan. “We proberen hier te tonen dat klanten geen schrik moeten hebben om de verschillende houtsoorten en -tinten van onze meubelen met elkaar te combineren.”

Maar wie denkt dat de meubelen van Giorgetti enkel gedijen in een art-nouveau-omgeving, vergist zich. Van Istanbul over Kiev tot New York, overal ter wereld worden strakke interieurs smaakvol ingericht met Giorgetti zonder dat het merk daardoor haar karakteristieke eigenheid verliest.

“Vroeger bereikten we eerder een rijper publiek en hadden we een klassiek imago”, beseft Stefaan. “De laatste jaren worden we echter opgepikt door meer trendy klanten. Zij appreciëren hoe de meubelen gemaakt worden en willen het verhaal er achter weten.”

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.

Ontworpen door architecten

Voor haar ontwerpen werkt Giorgetti samen met gerenommeerde architecten. “Daardoor hebben onze meubels een specifieke stijl, met een eigen twist die je niet snel ergens anders zal zien. Je houdt van Giorgetti of je houdt er niet van.”

Een mooi voorbeeld van de architecturale invloed is te vinden in de Lia ladekast van Chi Wing Lo uit 1995. Ook de Corium ladekast toont, met een combinatie van prachtig gefineerd hout en verzorgd afgewerkt leder, wat Giorgetti kan.

Het Italiaanse merk kent nog andere klassiekers die al jaren mee gaan in de collectie. “De Progetti fauteuils zitten al dertig jaar in ons assortiment en hebben elk hun eigen manier van zitten. De ene is perfect voor de eettafel, de andere om in te relaxen. Kenmerkend is de fijne afwerking met de wandelstokachtige armsteunen.”

Een andere klassieker, de Oli kast, krijgt na vijftien jaar een restyling. “Vanaf nu is hij beschikbaar in een tweezijdige uitvoering zodat hij ook gebruikt kan worden als ruimtedeler.”

Atmosphere voetbaltafel en skies

Dit najaar presenteert Giorgetti ook enkele nieuwe producten. Roberto Lazzeroni nam opnieuw enkele ontwerpen voor zijn rekening, waaronder de Ibla fauteuil en bijpassende Memos tafel. Carlo Colombo tekende voor het design van de Anton zitcombinatie en de Blend tafelserie.

Meest in het oog springende is misschien wel de Atmosphere decoratielijn, met naast lampen, vazen en tapijten onder andere een voetbaltafel en skies. “Enkel kinderkamers en outdoor doen we niet - aan tuinmeubelen zijn we momenteel wel aan het werken. Wie er verliefd op is, kan zijn hele huis met Giorgetti inrichten”, besluit Stefaan.