Zuiverdere lucht, een gelukkiger gevoel, een mooier interieur: van de voordelen van groen en planten in huis moeten we je allicht niet meer overtuigen. Met deze tips en tricks geef je een aanzet voor je eigen urban jungle.

Het tijdperk van de sanseveria op de vensterbank en het boeket bloemen op het dressoir ligt helemaal achter ons. Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit moderne interieurs. Ze zuiveren de lucht binnen, vormen prachtige eyecatchers en zorgen voor ontspanning en rust. Ben je nog een groentje wanneer het over urban jungles gaat? Met deze tips en tricks style je in een handomdraai je eigen plant corner.

In de hoogte

Een rijtje bloempotten op de vensterbank, dat kan echt niet meer. Werk bijvoorbeeld liever in de hoogte door planten op een elegant designkrukje of een andere staander te plaatsen. Weinig grondoppervlak? Dan kies je voor een hanger zoals de XL Boom Sonar, “een handig alledaags voorwerp dat de schoonheid van je planten benadrukt”. Ideaal om een gezellig leeshoekje in te richten.

Multifunctioneel

Zeg niet zomaar bloempot tegen een plantenbak. Het Deense merk Ferm Living bracht enkele inventieve plantenpotten op de markt die je even goed voor andere dingen kunt inzetten. De schattige Mus bijvoorbeeld (Deens voor ‘muis’) voelt zich even goed thuis op je bureau als pennenhouder. En de Plant Box zetten we in onze realisaties wel vaker in als een houder voor tijdschriften.

+
Sonar
+
Hoe je een plant grootbrengt
+
Tas 'Big Kiss'
+
Mus Plant Pot
+
Mus Plant Pot
+
Earth

Inspirerend

Om in het oog te springen hoef je niet voor de meest waanzinnige ontwerpen te gaan. Combineer bijvoorbeeld plantenpotten in verschillende vormen maar dezelfde tinten of kleuren. Zo vallen ze op en behouden ze toch hun eenheid. De eenvoudige Flowerpots van HAY, in aardse kleuren, zijn hier perfect geschikt voor.

 

MASTER TIP: ben je helemaal verslingerd aan je urban jungle en meer groen in huis? Laat je verder inspireren in onze Master Shop. Daar vind je niet alleen een divers assortiment plantenpotten maar ook boeken over het onderhouden en stylen van je kamerplanten.

Bekijk al onze bloempotten in onze webshop

Ontdek meer mogelijke combinaties in onze fotogalerij

Laat je verder inspireren


Realisatie: keramiek, kunst en klassiekers
Een huis inrichten kan op korte tijd maar je interieur kan ook door de jaren heen evolueren. Deze klanten combineren onder meer Afrikaanse kunst, eigen keramiek, vintage klassiekers, moderne

outdoor furniture

Zo breng je lange zomeravonden buiten in stijl door
Je tuin en terras zijn een rechtstreeks ticket naar dat heerlijke vakantiegevoel. We verzamelden alles voor die zalige zomeravonden en goten het in een handig boodschappenlijstje.


Realisatie in Rotterdam: het proces en het resultaat
Deze klanten wilden een kleurrijk nieuw interieur voor hun woonkamer. Een mooi voorbeeld van hoe een geslaagd resultaat enkel mogelijk is door samen een weg af te leggen.


Een kleurrijk studentenkot
Over twee weken gaat het academiejaar van start. Ben je ook volop bezig met de inrichting van een studentenkot of studentenkamer? Laat je inspireren door dit kleurrijk voorbeeld uit onze showroom.