Verilin

Verilin mag voor het derde opeenvolgende jaar een prestigieuze Henry van de Velde Award op de schoorsteen bijzetten. Het innovatieve, West-Vlaamse linnen vind je ook in de Master showroom.

Over de Awards

De Henry van de Velde Awards zijn de grootste designprijzen van België. Ze worden in tien verschillende categorieën uitgereikt door Flanders District of Creativity, een initiatief van de Vlaamse regering dat bedrijfsinnovatie stimuleert. Ze werden genoemd naar wijlen Henry Van de Velde, een van de meest toonaangevende Vlaamse architecten.

Over Verilin

Verilin produceert al sinds 1956 luxueus huislinnen en decoratiestoffen. Onder leiding van kleindochter Ilse Dedeken, haar man René Schepers en haar zus Anne-Sophie Dedeken is Verilin uitgegroeid tot een wereldspeler.

Samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers en investeringen in nieuwe machines zorgen er voor dat het bedrijf steeds innovatief blijft. Klanten zijn onder meer koningshuizen, presidenten en toprestaurants in binnen- en buitenland.

In 2015 en 2016 sleepte Verilin al het Henry van de Velde label, een kwaliteitslabel voor ontwerpers en bedrijven, in de wacht. Nu behaalden ze de Company Award, zowat de hoogste bekroning voor een bedrijf dat excelleert met zijn design creaties, voor hun Tableskin collectie.

Ilse Dedeken over Tableskin

Lore Langendries is een sieradenontwerpster die draagbare objecten maakt van dierenhuiden. Een van de weinige dingen waarvoor we die harige dierenhuiden niet gebruiken, is als tafelkleedmateriaal, omdat dat meestal onsmakelijke associaties oproept.

Met dit ontwerp wilde ze het taboe doorbreken door van een dierenhuid een textiel te maken. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om pixels van een grafisch bestand, gebaseerd op een foto, om te zetten in een verzameling van tafel- en bedlinnen, waarin de zachte haren tegen een witte achtergrond verschijnen.”

De jury over Verilin

“Om deze pure, authentieke producten te creëren, combineert het familiebedrijf uit Kortrijk 60 jaar vakmanschap met een sterke drang naar innovatie. Verilin is ook een 100% lokaal, Belgisch verhaal.

De derde generatie, Ilse en Anne-Sophie Dedeken, heeft zich gespecialiseerd in op bestelling gemaakte producten. Ze ontvangen regelmatig bestellingen van bekroonde sterrenkoks, kunstenaars en ontwerpers.

De jury werd overtuigd door Verilins aanzienlijke investeringen in baanbrekend, innovatief onderzoek. De nieuwe weefgetouwen bieden nieuwe mogelijkheden, waardoor ze een unieke positie hebben in de markt.”

Ontdek Verilin in de Master showroom

Veel van de bedden in onze toonzaal zijn opgedekt met lakens van Verilin. Bezoek ons en ontmoet de winnaar van de Henry van de Velde award live.