Deze woning onderging een ware transformatie, van cottagestijl naar strak minimalisme. Daarvoor stemde interieurarchitect Filip Deslee alle materialen en kleuren op elkaar af. Tijdens het proces kon hij naar eigen zeggen “blindelings” vertrouwen op Master Meubel.

 

“Deze klanten wilden een strakke, moderne, minimalistische woning”, vertelt Filip Deslee. “Ze vonden een huis met een schitterende tuin op de perfecte locatie. Maar ze wilden graag af van het typische cottage-interieur. We hebben een nieuwe keuken geplaatst en een witte gietvloer gelegd. Maar de stalen deuren, het parket, de raamverdelingen, dat hebben we allemaal behouden.”

De materialen en kleuren op elkaar afstemmen bleek essentieel. “Strakke lijnen, zachte materialen, het contrast met zwart, dat wilden we doortrekken in het meubilair en de raamdecoratie. Vandaar bijvoorbeeld de zwarte verlichting boven de MDF Italia Tense tafel en de zwarte Bertoia stoelen, die je ook buiten vindt. De Saarinen keukentafel werd voorzien van een speciaal fineer, gebaseerd op een staal van de keukendeuren.”

+
Tufty-Time
+
Bertoia
+
Barcelona Chair
+

Vertrouwen is belangrijk

Er blijft wel ruimte voor verandering. “Het interieur is makkelijk aanpasbaar door details te veranderen. Zo kozen de dochters elk een kleur voor hun slaapkamer. Die is subtiel aangebracht. Hetzelfde deden we in de speelkamer naast de keuken. Daar mocht iets meer kleur komen. De Tufty van B&B Italia is dan weer bewust grijs en dus neutraal gehouden.”

Filip Deslee werkte voor deze realisatie samen met Master interieurarchitecte Isabelle. “Dat gaat steeds zo vlot dat het eigenlijk een evidentie is. Isabelle weet blindelings wat ik bedoel. Bovendien blijft het team van Master Meubel steeds bij met alle nieuwigheden op het gebied van meubilair en raamdecoratie. Dat vertrouwen is belangrijk, het vloeit verder van mij naar de klanten toe, die weten dat ze in goede handen zijn.”

Bekijk hier alle foto's

Laat je verder inspireren


Realisatie: kantoorruimte aan huis
Een home office kan natuurlijk eenvoudig in de woonkamer. Maar er zijn ook andere manieren om business en pleasure van elkaar te scheiden. Deze klanten richtten kantoorruimte, een vergaderruimte en


Bij Master begint de lente een week vroeger
13 en 14 maart is het outdoor weekend in onze toonzaal. Wees er als eerste bij voor onze showroommodellen, ontdek de nieuwe lente collectie en laat je tuin (her)inrichten door onze


Realisatie in Rotterdam: het proces en het resultaat
Deze klanten wilden een kleurrijk nieuw interieur voor hun woonkamer. Een mooi voorbeeld van hoe een geslaagd resultaat enkel mogelijk is door samen een weg af te leggen.


Realisatie: Met respect voor de bestaande architectuur
In de Master showroom vind je design meubilair uit de vier windhoeken. Maar we beschikken ook over een team interieurarchitecten en vaklui in de Master Ateliers. Samen bieden ze je een volledige