Master Gallery

Master Meubel is jouw toegangspoort tot de wereld van designmeubilair. We laten ons inspireren door de creativiteit en het vakmanschap van de echte ‘meesters’ van het design. Ontdek hun 'master pieces' in onze Gallery en onze showroom.

Sinds de opening in 1985 vind je in onze toonzaal exclusief kwalitatief designmeubilair uit alle hoeken van de wereld. Dat wordt gepresenteerd in een bijzondere, historische omgeving en met een diepgewortelde passie voor design, dat ons letterlijk in het DNA is gegoten.

Om jou als klant de best mogelijke keuze te laten maken, dragen wij kwaliteit, esthetiek en tijdloosheid hoog in het vaandel. Master Meubel houdt de vinger aan de pols, onder meer dankzij nauwe contacten met onze leveranciers, beursbezoeken en workshops van bekende merken. Maar we erkennen ook de verwezenlijkingen van de ‘design masters’ uit het verleden.

Welkom in de Master Gallery

Daarom is een verdieping van onze showroom voorbehouden voor de Master Gallery. Op dit plateau stellen we je de bekendste namen van het hedendaags design voor aan de hand van hun bekendste meubelstukken.

Ontdek klassiekers zoals de Willow Chair van Mackintosh, de Red & Blue Chair van Rietveld en de LC4 van Le Corbusier in levenden lijve en kom te weten hoe zij het ontwerpen van meubilair veranderden.

De Master Gallery is met name populair bij architecten en studenten. We organiseren er regelmatig rondleidingen en cursussen. Zo onderstrepen we het belang van de masters van het hedendaags design en van de authenticiteit van een origineel ontwerp.

Klassiekers in de Master showroom

Natuurlijk vind je ook in de rest van onze showroom heel wat klassiekers. Die kunnen zowel van recente datum (bijvoorbeeld het Thonet 1025 bijzettafeltje van James Van Vossel) als heruitgaves van oudere ontwerpen (bijvoorbeeld de collectie van Le Corbusier bij Cassina) zijn. Ontdek deze ‘master pieces’ van meer dan 100 beroemde designmerken in onze showroom of in onze webshop.

Bekijk hier ‘master pieces’ die momenteel te koop zijn bij Master Meubel.