Saarinen promotie

Vijf jaar lang zocht Eero Saarinen naar het perfecte ontwerp om de “lelijke, verwarrende, chaotische wereld” onder de tafelbladen, de “sloppenwijken vol poten” op te ruimen. In 1958 stelde hij zijn revolutionaire Pedestal Collection voor, bestaande uit een eet-, koffie- en bijtafel en stoelen met en zonder armleuningen. Wegens de kenmerkende basis werd de collectie later omgedoopt tot Tulip. 

Hij werkte eerst met honderden tekeningen, die werden gevolgd door ¼ schaalmodellen. Omdat het dwingende idee was om stoelen te ontwerpen die er goed uitzagen in een kamer, werd het modelmeubilair in een geschaalde modelruimte geplaatst ter grootte van een poppenhuis. Hieruit vloeide deze iconische armstoel.

Koop vandaag 3 modellen uit de Tulip-serie aan een gunstige prijs! De modellen hebben allen een draaibaar onderstel en zijn beschikbaar in zowel wit als zwarte uitvoering, met een zitkussen in elke stof uit categorie S.*

Contacteer ons voor meer informatie of bezoek onze showroom voor advies.

 

*Aanbod geldig tot en met 30 november 2020.

Platner promotie

De ‘Platner Collectie, oorspronkelijk geïntroduceerd door Knoll in 1966, vertegenwoordigt de poging van de ontwerper om het modernisme te doordrenken met “het soort decoratief, zacht, sierlijk soort ontwerp zoals in de stijl van Louis XV”.

De iconische stukken zijn gemaakt van honderden gebogen stalen stangen, gelast in een circulair frame. Deze dienen tegelijkertijd als structuur en ornament.

Koop nu modellen uit de Platner Collectie aan een gunstige prijs! Keuze uit een bronzen of gepolierd nikkel onderstel, met zitkussen in stof uit categorie T1 of T2.*

Contacteer ons voor meer informatie of bezoek onze showroom voor advies.

 

*Aanbod geldig tot 30 november 2020

Barcelona Day bed promotie

Het Barcelona Day Bed is ontworpen in 1929 door Ludwig Mies van der Rohe en omarmt dezelfde elegantie als de iconische Barcelon Lounge chair.

Koop nu het Barcelona Day Bed aan voordelen op de uitvoering in Venetia leder en Bauhaus leder.

Contacteer ons voor meer informatie of bezoek onze showroom voor advies.

 

*Aanbod geldig tot 30 november 2020