Donderdagavond 17 november stelt Piero Lissoni, de legendarische Italiaanse ontwerper en architect, in onze showroom de nieuwe Knoll Avio Sofa voor. Met dit ontwerp heeft Lissoni de volgende stap in modulaire meubels gezet.

De basis van de Avio is een stalen balk die werd uitgerust met ankerpunten voor zitplaatsen, rugsteunen en tafels. De grote flexibiliteit van deze vernieuwende aanpak zorgt voor een bijna eindeloos aantal configuraties, van twee-, drie- en vierzitssofa’s over ligstoelen tot combinaties met tafelbladen.

Perfect evenwicht

Voor zijn ontwerp vertrok Lissoni van zijn kenmerkende door esthetische overwegingen gedreven onderzoek. De functionaliteit en de pure schoonheid van de sofa zijn perfect in evenwicht met elkaar.

Dankzij zijn lichte basis gaat de Avio naadloos op in verschillende omgevingen. De kussens zijn beschikbaar in verschillende diktes en zowel in een ruim assortiment aan stoffen als in Spinneybeck leder. Dit alles maakt van de Avio een gedegen, elegante sofa die een comfortabele, ontspannen levensstijl garandeert.

Op de website van Knoll blikt Piero Lissoni zelf ook tevreden terug op het creatieproces. “Dit is een echt industrieel project van een grote complexiteit. Het is gebaseerd op het idee van een stalen balk die door middel van een reeks van beugels verschillende onderdelen voor verschillende doeleinden ondersteunt. In de praktijk is dit een product dat de traditionele gedachte van gestoffeerde meubels verandert. Het is een technisch en esthetische alfabet dat in de vorm van verschillende combinaties voor verschillende behoeftes kan dienen.”

Piero Lissoni in de Master showroom

Nieuwsgierig naar Piero Lissoni's visie op design? Of wil je het verhaal over het ontstaansproces van de Knoll Avio horen van de man zelf? Geef dan HIER je naam, email adres en het aantal personen door dat op donderdag 17 november het debat tussen Piero Lissoni en Demetrio Apolloni wil bijwonen. Engelstalige vragen voor de designer kun je onderaan invullen.