Kunst en design zijn onlosmakelijk met elkaar verweven. Daarom vind je in de showroom van Master Meubel niet alleen designmeubelen, we stellen ook met de regelmaat van de klok kunst tentoon. Zo werken we bijvoorbeeld vaak samen met de Chileense kunstenaar Victor Ramírez.

Ramírez’ kunst kent vele gezichten

Victor Ramírez is afkomstig uit Chili maar vertrok daar in 1975, toen Pinochet er aan de macht was. Ramírez vestigde zich in de creatieve metropool Barcelona en werkte ondertussen ook al in landen als Duitsland, Mexico en België. Deze woelige levensloop heeft een grote invloed op zijn kunstwerken, die door het expressieve kleurgebruik en de vaak forse afmetingen een duidelijk punt maken.

De kunst van Ramírez kent dan ook vele gezichten: van meer grafisch artwork tot picturale, abstracte schilderijen en publieke installaties. Onlangs ontwierp hij nog een opvallende lichtgevende container voor de tuin van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Met dit kunstwerk wil Ramírez de gedachte levend houden aan alle overleden vluchtelingen; een krachtig signaal naar elke voorbijganger.

Samenwerking tussen Victor Ramírez en Master Meubel

Ook bij Master Meubel is Ramírez dus geen onbekende. Zo werkten we reeds samen binnen het kader van “Turnhout, Cultuurstad van Vlaanderen” in 2012. Het resultaat hiervan kan je bewonderen aan de straatkant van onze showroom: een kubus met de naam “Kleur” die balanceert op één punt en van binnenuit belicht wordt. Elke zijde werd door Ramírez beschilderd en straalt zo zijn subtiele handtekening uit.

Daarnaast stockeren we ook een aantal van zijn schilderijen, die we geregeld exposeren in onze toonzaal. Aarzel niet en kom zeker eens langs als je de expressieve kunstwerken van Victor Ramírez zelf wil ontdekken.

foto reportage (klik op foto's)