Meer dan 25 jaar geleden richtte Jan Te Lintelo zijn eigen merk op. Vandaag brengt Linteloo ontwerpen van grote namen zoals Paola Navona en Piet Boon op de markt. Te Lintelo neemt nooit een blad voor de mond en heeft een duidelijke visie op zijn specialiteit, zoals blijkt uit deze uitspraken.

“Ik was 39 en verruilde een goede vaste baan voor een onzeker bestaan. Ik wilde de vrijheid om te ontwikkelen wat ik zelf goed achtte. Dat was toen een enorme stap. Nooit spijt gehad. Ik heb kunnen doen wat ik wilde en succes geboekt door ondeugend te zijn. We gebruikten natuurlijk gelooid leer, dat verkleurt in de zon en valt niet bij iedereen in de smaak. Desondanks had ik snel 160 klanten in Nederland. Tegenwoordig zijn dat er 40, de rest komt uit de hele wereld. We exporteren naar 50 landen.”

          Over de opstart van Linteloo

“De Plaza is leverbaar in vier breedtes en twee dieptes, in diverse stoffen met elk weer een eigen kleurpalet, met harde of zachte kussens en kan ook nog eens worden uitgebreid met losse zitelementen. Dan heb je het feitelijk over een op maat gemaakt product. Als jij een keuze hebt gemaakt, gaat die order naar de fabriek in Italië en wordt die bank daar precies naar jouw wens in elkaar gezet.”

          Over het assortiment en de productie

“Een vrijstaande kast Manhattan van Roderick Vos zie je niet vaak. Of de eetstoel Model D van Rodericks broer Bart is voor ons doen wel erg hoekig en strak. Dat kan de collectie best hebben. We moeten ervoor waken dat mensen ons zien als een bankenfabrikant.”

          Over meer zijn dan enkel royale zitmeubels

“Voordat we ook maar over zaken zouden spreken, moest ik eerst bij Paola Navone thuis langskomen. Ze had een enorme maaltijd bereid. Sindsdien zijn we in de eerste plaats vrienden. Samen hebben we de meubels ontwikkeld voor een nieuw hotel op het Thaise eiland Phuket. Daar komen ook nog de interieurs bij voor 28 vakantievilla’s. De meubels die zij hiervoor heeft ontworpen, neem ik op in mijn collectie.”

          Over samenwerken met topontwerpers“Ik wil het beste schuim in mijn banken, duurzame stoffen, echt kalfsleer. We brengen jaarlijks hooguit één volwaardige zitgroep, bestaande uit een bank met losse zitelementen, een fauteuil en salontafel en misschien nog een hoge tafel met eetstoelen.”

          Over kwaliteit en focus

“Vroeger zaten we netjes rechtop met een kopje koffie op de bank. Liggen deed je niet. Tegenwoordig lig en werk je erop met je laptop op schoot. De huisdieren komen erbij, kinderen. Onze banken, en onze eilanden al helemaal, zijn om op te leven. Heel intiem. Als we gasten hebben, blijven we heel lang aan tafel zitten. We eindigen nooit, zoals vroeger, rechtop op de bank. Die is voor jezelf. Daarom wil ik in de toekomst fauteuilachtige stoelen voor aan de tafel bedenken.”

          Over de veranderde rol van meubilair

De quotes komen uit De Volkskrant van 18 oktober 2014 en Het Financieele Dagblad van 19 oktober 2019. Master Meubel is al jaren verdeler van producten van Linteloo. Je vindt ze in onze toonzaal en ze zijn onmiddellijk beschikbaar. Bekijk de modellen hieronder!

Bekijk hier onze showroommodellen van Linteloo

Laat je verder inspireren


3 concrete tips voor het thuiswerken
De coronacrisis legt niet alleen ons sociale leven stil maar heeft ook een enorme impact op onze werksituatie. Veel mensen moeten plots of nog meer thuis werken. Master interieurarchitecte Jill geeft


3 tips van interieurarchitecte Marie voor een gezellige leeshoek


Realisatie: pied à terre à la plage
Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair


Realisatie: keramiek, kunst en klassiekers
Een huis inrichten kan op korte tijd maar je interieur kan ook door de jaren heen evolueren. Deze klanten combineren onder meer Afrikaanse kunst, eigen keramiek, vintage klassiekers, moderne