De wekenlange lockdown heeft een grote impact op onze maatschappij. Het is nooit eerder zo belangrijk geweest om je thuis thuis te voelen. Onze interieurarchitecen en de merken in onze showroom reiken nu al alternatieven aan.

Compact

Het is sowieso een goed idee maar tijdens deze lockdown kan het zeker geen kwaad om compacter en dus budgetvriendelijker wonen te overwegen. Dat betekent helemaal niet dat je toegevingen moet doen op je interieur. Integendeel, je mag net creatiever uit de hoek komen. Voorzien bijvoorbeeld tijdens het (ver)bouwen al een ingewerkt bureau. Vergeet niet rekening te houden met kinderen indien nodig. Welke accesoires zet je op welke hoogte, voor welke kleur zetel ga je en waar bewaar je speelgoed en boeken?

Multifunctioneel

Nu we meer tijd binnen doorbrengen, krijgen sommige kamers een dubbele invulling. Zo kun je ook perfect dezelfde functies op een kleinere oppervlakte verenigen in een compactere woning. De herinrichting van de logeerkamer om er ook een bureau te huisvesten is een hedendaagse klassieker. Een opklapbaar bed of een opklapbare bureau kunnen in zo’n geval wonderen doen.

Luxueus

Wie plots thuis moest werken tijdens de lockdown, legde allicht de nodige improvisatie aan de dag. Een thuisbureau hoeft echter niet per se de keukentafel te zijn. De Master corian desk is een uniek zwevend bureau met afwerking in corian en eiken dat wordt ontworpen en gebouwd in onze maatwerkateliers. Je kunt er onder meer je smartphone draadloos mee opladen. Als zelfstandige (thuiswerker) profiteer je overigens van onze handige leasingformules. Zo is al ons kantoormeubilair onmiddellijk binnen handbereik.

Harmonieus

Denk ook aan de integratie van je bureau in je interieur. De Vitra Toolboxen zijn perfect geschikt voor het bewaren van visitekaartjes, pennen en briefwisseling. Na gebruik op je bureau zet je alles in één keer uit het zicht in de kast. Kies voor een 100% wollen tapijt: dat geeft een heerlijk huiselijk gevoel en toch is het stevig genoeg om er met je bureaustoel op te tollen. Door de verschillende dieptes en de combinatie van open en gesloten compartimenten zijn de kasten van B&B Italia perfect geschikt voor het bewaren van zowel dossiers als eyecatchers.

Comfortabel

Tijdens deze lockdown dient de fauteuil niet meer om vijf minuten door een tijdschrift te bladeren maar om urenlang in boeken verzonken te zijn. Of in een slechter geval om even veel tijd te spenderen aan het lezen van dossiers… Comfort is dus minstens even belangrijk als het esthetische. Inrichten doe je overigens niet alleen binnen maar ook buiten. Staycations zijn deze zomer de norm. Voorzie je tuin daar zeker op. Het nieuwste outdoormeubilair is meteen leverbaar uit onze showroom en onze webshop.

Vind hier meer inspiratie


3 concrete tips voor het thuiswerken
De coronacrisis legt niet alleen ons sociale leven stil maar heeft ook een enorme impact op onze werksituatie. Veel mensen moeten plots of nog meer thuis werken. Master interieurarchitecte Jill geeft


Lente-inspiratie: aperitieven op je terras
De warmterecords sneuvelen weer en het heerlijke weer slaagt er in om toch bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren. Blijf dus in je kot, bestel je outdoorproducten online in onze webshop


Geen Salone del Mobile: welkom bij de Master Design Week
Het Salone del Mobile, de jaarlijkse hoogmis voor hedendaags design in Milaan, is om begrijpelijke redenen afgelast. Master blijft haar klanten echter graag inspireren. Welkom dus bij de Master


Realisatie: een appartement dat gezien mag worden
Minder energiekosten, een lagere aankoopprijs, minder open ruimte die in beslag wordt genomen: compact wonen is de toekomst. Dit appartement geeft je de ideale blauwdruk hoe je het meeste haalt uit