Een modern interieur past het beste bij de vele hightech toepassingen die tegenwoordig in ieder huis terug te vinden zijn. Grote flat screen televisies, computers, dolby surround installaties en slimme thermostaten hebben in vrijwel alle huizen in Nederland en België inmiddels een prominente plaats gekregen in de woonkamer. Wil je dit interieur echt compleet maken? Dan kun je voor de beveiliging van je woning voor een smart lock kiezen.

Een smart lock of slim slot is een slot dat niet op de traditionele manier met een sleutel geopend wordt. De manier waarop we deuren openen en woningen beveiligen is totaal anders. Deze sloten kunnen namelijk met slechts een aanraking van je vinger of met een app op je smartphone geopend worden.

In het geval van een mobiele app communiceert je telefoon met het slot via een versleutelde code waarmee vervolgens het slot ontgrendeld kan worden. Hierdoor hoef je dus geen fysieke handeling meer te verrichten, zoals het insteken en draaien van een sleutel in het slot, om het te openen. Deze vernieuwde manier van deuren openen is echter niet het enige wat smart locks te bieden hebben.

Een betere beveiliging van je woning

Slimme sloten hebben een hightech uiterlijk dat goed aansluit bij een modern interieur en vergemakkelijken de manier waarop deuren geopend en gesloten worden. Maar een smart lock biedt nog veel meer voordelen waardoor je woning van een betere beveiliging is voorzien. Zo kan het slot bijvoorbeeld registreren welke personen op welke tijdstippen het huis zijn binnengekomen.

Ook is het mogelijk om vanaf afstand de deur te openen terwijl je zelf niet thuis bent. Dit is natuurlijk handig wanneer je nog in de file staat en een vriend of familielid voor de deur op je staat te wachten. Wanneer zij je opbellen om te vragen waar je blijft, ben je in staat om meteen vanaf je telefoon het slot te ontgrendelen om hen binnen te laten. Je kunt ook een tijdelijke sleutel naar hun telefoon sturen waarmee zij voor een bepaalde tijd toegang kunnen krijgen tot de woning.