Birds

Van donderdag 28 september tot zondag 15 oktober wordt de Master showroom ingepalmd door 175 Birds. In hun imperfectie zijn ze het perfecte voorbeeld van de hoge standaard van Architectmade.

Architectmade brengt zeldzame designvoorwerpen op de markt, vele jaren geleden ontworpen door Deense toparchitecten op weg naar de roem. Kernwaarden voor het bedrijf zijn tijdloosheid, kwaliteit, ambacht. “We tolereren geen onvolmaaktheden”, klinkt het op de website. “Geen uitvluchten, geen uitzonderingen. We weigeren elk product dat niet voldoet aan onze vereisten en werken hard om zeker te zijn dat jij enkel het beste in handen krijgt.”

Birds als essentie van Deens design

175 producten die een van de drie strenge Architectmade-kwaliteitscontroles niet doorstonden, vind je de komende weken in onze showroom. De Birds van Kristian Solmer Vedel belichamen de essentie van Deens design: uiterlijk eenvoudig maar vol oneindige mogelijkheden. Ze werden ontworpen als een familie en zullen in onze showroom massaal aanwezig zijn.

Kristian Vedel werd beïnvloed door de werken van Kaare Klint, de vader van het moderne Deense design, en het Duitse Bauhaus. Zijn ‘klassiek moderne’ ontwerpen zijn herkenbaar dankzij zijn creatief gebruik van materialen, met name plastic en hout, en zijn sterk gevoel voor ergonomische en functionele noden. Een mooi voorbeeld zijn zijn kindermeubels: ontworpen op maar van het opgroeiende kind en dus geen miniatuurversie van volwassen meubels.