Master Meubel Design Museum workshops

Inschrijving

Master Meubel Design Museum workshops

In oktober komt de exclusieve tentoonstelling ‘The original comes from Vitra’ naar Master Meubel. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling, organiseert Master Meubel workshops en rondleidingen voor scholen, universiteiten, architecten en designliefhebbers. De Vitra Expo presenteert de originele stukken uit de Vitra collectie in een verhalende vorm. Zo wordt er bijvoorbeeld over de oorsprong van de Tip Ton van Edward Barber en Jay Osgerby verteld.

De Tip Ton stoel werd namelijk in 2008 ontwikkeld na een wedstrijd om de nieuwe Royal Society of Arts Academy in Tipton (Engeland) in te richten. In hun zoektocht naar geschikte producten ontdekte het Britse designerduo een gat in de markt voor schoolstoelen die compatibel waren met de leermethodes van de 21e eeuw. Dit leidde tot een samenwerking met Vitra voor de ontwikkeling van de voorwaarts kantelbare Tip Ton van massieve kunststof. De installatie op de roadshow illustreert dit proces aan de hand van foto’s van technische tekeningen, schetsen, kunstharsmodellen en prototypes. Zoals beschreven in het voorbeeld van Tip Ton, inspireert de roadshow zijn publiek met interessante weetjes over elk ontwerp, zoals het achtergrondverhaal, de typische kenmerken, de functie of de invloed.

Maak van deze unieke gelegenheid gebruik om in te schrijven voor één van de workshops die Master Meubel aanbiedt. Tijdens een ontdekkingstocht door het gebouw, maak je kennis met de architectuur van ‘De Turnhoutse School’. Deze architectuurstroming wordt verder uitgediept tijdens een presentatie én bezoek aan de permanente expositie. In de workshop ‘150 jaar meubeldesign’ krijg je uitleg over de geschiedenis van het meubeldesign en de meubelmeesters. Aan de hand van voorbeelden en unieke design stukken ontdek je hoe het denken en ontwerpen van de meubelmeesters evolueerde en hoe het experimenteren met nieuwe materialen leidde tot revolutionaire ontwerpen.

Op zaterdag 1 december en donderdag 13 december kan je hier alvast inschrijven voor 1 van onderstaande workshops* :

Workshop 1 : De Turnhoutse School & rondleiding gebouw Master
Workshop 2 : Design Masters – 150 jaar meubeldesign in de Master Gallery
Workshop 3 : Expo ‘The Original Comes from Vitra’

Ben je geïnteresseerd in deze tentoonstelling en/of onze workshops, en wil je deze graag in groep bezoeken, dan plannen wij graag voor uw groep een bezoek op maat. Klik hier en bezorg ons uw coördinaten. Wij nemen contact op en bezorgen meer informatie.

De tentoonstellingen zijn ook vrij te bezoeken tijdens onze normale openingstijden.

Schrijf je nu in:.

  • Voer een getal tussen 1 en 4 in.

*Deelname aan de workshop(s) bedraagt 10 euro, ter plaatse te betalen na aanmelding aan de balie. Voor dit bedrag neemt u deel aan 1 of meerdere workshops, wordt er een hapje en drankje voorzien en gaat u naar huis met een goodiebag.