master designer
foto-Bill Stumpf – Don Chadwick

Bill Stumpf – Don Chadwick

Aeron, de revolutionaire bureaustoel van Bill Stumpf en Don Chadwick is een ergonomisch, functioneel en antropometrisch bureaumeubel dat zijn gelijke niet kent. Hij hoort thuis in het Ethospace-systeem, de moderne en gebruiksvriendelijke kantoorconfiguratie die geproduceerd wordt door Herman Miller, de bekende fabrikant van het betere kantoormeubel. De Aeron is een stoel die aan iedere gebruiker comfort biedt doordat zowat alles eraan verstelbaar is. Bovendien is de rugleuning gemaakt van een kunststof uit de auto-industrie, die spontaan opnieuw de oorspronkelijke vorm aanneemt. Stumpf en Chadwicks revolutionaire ontwerp is een evolutie van vroegere bureaustoelen, zoals de Equa, die ze voor hetzelfde bedrijf ontwierpen.

Designer Bill Stumpf – Don Chadwick
Revolutionair duo

The essence of universal design lies in its ability to create beauty and mediate extremes without destroying differences in places, experiences, and things.

De combinatie van de ijver voor functionaliteit van Bill Stumpf en het oog voor elegantie van Don Chadwick zorgt ervoor dat deze twee ontwerpers samen revolutionaire, herkenbare, superieure stoelen kunnen ontwerpen. In de jaren ’80 ontwierpen ze voor Herman Miller hun eerste stoel, de Equa. Dankzij het verfijnde gevoel voor esthetiek van Chadwick, het uitgebreid inzicht in ergonomie van Stumpf en het sterke onderzoek en technisch vermogen van Miller ontstond de Aeron. Deze stoel staat bekend om zijn ontwerp en zijn enorme comfort.