master designer
foto-Bruto Fattorini

Bruno Fattorini

Bruno Fattorini is geboren in Domodossola in 1939, studeerde Economie in Milaan.

Zijn professionele loopbaan in de meubelsector begon met Boffi waarmee hij samenwerkte van 1967 tot 1988. In 1977 wordt Casakit opgericht. Vervolgens in 1992 verwerft hij MDF ITALIA. Als CEO en eigenaar van MDF ITALIA (1992-2007), is hij de promotor van innovatie waardoor het bedrijf in recordtijd een referentiepunt wordt in hedendaags design. Als Art Director en designer, is hij de spil van het bedrijf in het innovatieve en esthetische onderzoek en zo daagt MDF de markt uit met een nieuwe verzameling van zeer herkenbare producten: wandsystemen, tafels, bedden, banken, stoelen en accessoires. Scherp en intuïtief in het zien van het potentieel van een product, geloofde hij in de vele opkomende nieuwe ontwerpers en nam ze mee naar succes en roem. Enkele voorbeelden hiervan zijn: “Le Banc” bank door Xavier Lust en het “Random” rekken systeem door Neuland.

Tekenen van volwassen creativiteit en intellectuele levendigheid samen met esthetische strengheid en onvermoeibaar onderzoek, zijn te vinden in veel van zijn meest succesvolle producten zoals de Lim tafel, Home Bureau, “Aluminium” bedden en meubels, Minima rekken systeem dat werd benoemd met een “Compasso d’oro” award in 1998. In 2007 verkocht hij het bedrijf met het perspectief van het waarborgen van de continuïteit . In 2009 richtte hij samen met Robin Rizzini de Bruno Fattorini en Partners design consultancy bureau op.

Designer Bruno Fattorini
Ondernemer en designer

Fattorini+Rizzini+Partners is een internationaal actief bedrijf in meubeldesign, gevestigd in Milaan, Italië. Dit bedrijf is het resultaat van een samenwerking tussen Bruno Fattorini en Robin Rizzini, deze samenwerking werd geboren met het doel om de meubelindustrie te voorzien van een specifieke knowhow als het effect van professionele paden, variërend tussen de ondernemingscultuur en design. Het doel is het aanbieden van producten die creatieve waarde hebben in de relatie tussen design, technologie, kosten en ontwikkelingsproces.