master designer
foto-Gerard Van den Berg

Gerard van den Berg

Hoewel Gerard Van den Berg als zoon van een meubelfabrikant opgroeide in het meubelbedrijf, ontwikkelde hij eerst zijn artistieke talenten met een opleiding als kunstschilder. Later studeerde hij aan de MTS in Rotterdam meubelfabricage. Als designer begon van den Berg in het bedrijf van zijn vader.

 

Hij was medeoprichter van Montis, waarvan hij jarenlang mededirecteur was. Sinds 1990 werkt Gerard van den Berg als zelfstandig ontwerper. Zijn ontwerpen, in hoofdzaak zitmeubelen, worden gekenmerkt door hun eenvoud en veelzijdigheid. Vandaag is van den Berg directeur van het door hem opgerichte Label.

Designer Gerard van den Berg
Designfanaat

Ik probeer de enkelvoudige, pure vorm vast te houden vanaf de eerste schets tot en met de uiteindelijke productie.

Als designer begon van den Berg in het bedrijf van zijn vader. Tot 1990 was hij samen met zijn broer de initiatiefnemer van het bedrijf Montis, dat vele spectaculaire modellen produceerde. In 1991 startte hij zitmeubelbedrijf “Label Producties BV”, waar ook zijn broer werkzaam is. Tijdens zijn carrière ontving Gerard van den Berg verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder de Kho Liang Le Prijs, de Mobilia vernieuwingsprijs, de prijs voor Binnenhuis-architectuur en de prijs voor het beste Nederlanse meubelontwerp. Van den Berg vindt zelf dat zijn model Chaplin het meest geslaagde, succesvolle ontwerp is.